Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Бербатов представи трофея от Шампионска лига в София
Автор: Цвети Христова 16:17 / 14.05.2022Коментари (0)425
Трофеят от Шампионската лига по футбол, който след финала на 28 май ще бъде в ръцете на Ливърпул или Реал Мадрид, пристигна в София. Така известната "купа с големите уши" бе представена на специално организирано събитие пред НДК. Многобройните футболни фенове ще могат до 18 часа да се докоснат до емблематичната купа. Специален гост на събитието бе Димитър Бербатов, който е бил на финал в турнира 3 пъти с 2 различни отбора - веднъж с Байер Леверкузен и два пъти с Манчестър Юнайтед. Той заяви, че тази година няма да подкрепя нито един от двата отбора, които достигнаха до финала. На официалното откриване присъства и заместник-кметът на София - Мирослав Боршош.

Ето какво заяви Бербатов след като прегърна трофея:

"Болката е явна и очевидна от Шампионска лига, защото не спечелих този трофей. Винаги е удоволствие да се наблюдават мачовете от тази надпревара. Понякога има и скучни двубои, но когато има голове, има ситуации и се играе красивата игра, това е моят футбол. Някой път мачовете са чисто тактически, защото залогът е голям“, заяви Бербатов.

"На финала никой няма да подкрепям. Искам да видя хубав мач. Играл съм и срещу двата отбора. Едните ми взеха под носа купата, с другите имахме голямо съперничеството в Англия. Имат големи футболисти, както и треньори. Заслужават уважение и двата тима. Дано не станем свидетели на скучен мач, ма
кар че залогът е голям и има такава вероятност. Ако има голове и ситуации, за всички ще е по-хубаво.

Темата за най-голямата ми жертва е много философска. Не мога да кажа, че съм дал жертва. Когато правиш това, което обичаш, го правиш, без да си мислиш, че жертваш нещо. Аз бях така. Винаги има трудности. Ставах и продължаваха. Постигнал съм всичко с амбиция. Исках да стигна до моя връх, който беше Манчестър Юнайтед. Гордея се, когато се върна назад", добави още Бербо.

"Родителите, ако искат да вземат съвети от мен, да не бъдат твърде агресивни и амбициозни с това, което детето иска да постигне. Това е животът на детето. Никой не ми е казвал с пистолет на главата да стана футболист. Детето трябва да направи своя избор. Родителите трябва да го напътстват, но изборът трябва да негов. 

 

С Леверкузен беше историческо постижение да стигна финала. Никой не им даваше шанс. Лошото беше, че загубихме. С Манчестър Юнайтед също. Третият път не можах да участвам. Пътуването към финала беше най-голямото изживяване за мен. Футболът може да е леко жесток. Докосваш се до купата, но не си тръгваш с нея.

Първият финал беше най-тежък за преглъщане. Когато никой не очаква този отбор да спечели, знаеш, че шансът да повториш със същия отбор е много малък. Когато стигнеш финала с Юнайтед, знаеш, че можеш отново да го стигнеш догодина. Заслужавахме да си тръгнем с купата тогава, но не се получи“, каза Димитър Бербатов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: