Срам и в дебюта на Гонзо! Не успяхме да бием Гибралтар!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
23:48 / 09.06.2022
673
България записа нов срамен мач в новото издание на турнира Лигата на нациите. Нашите се изложиха и не успяха да победят като гости футболното "джудже" Гибралтар в третия си двубой от Група 4 на Лига “С". Срещата завърши 1:1.

Георги Минчев (45+1) се разписа за България, а Лиъм Уокър (61-дузпа) бе точен за домакините. Двубоят бе официален дебют на Георги Иванов - Гонзо като временен селекционер на представителния ни тим.

Така България има вече актив от 2 точки, но остана на трето място във временното класиране. В другия мач от нашата група Северна Македония загуби като домакин на Грузия с 0:3. Комшиите са с 4 точки, а лидер е Грузия с пълен актив от 9 т.

Първото чисто положение за българите дойде в 16-ата минута. Капитанът Георги Миланов подаде към Мартин Минчев, който засече с глава, но вратарят на Гибралтар изби в корнер.

В добавеното време на първата част нашите откриха резултата. След грешка в защитата на домакините Георги Миланов напредна по десния фланг. Последва центриране към вратарското поле, където Георги Минчев засече с глава за 0:1. Това бе първи гол с екипа на България за бившия нападател на Локомотив (Пловдив), който сега играе в латвийския ФК Рига.

В 59-ата минута Лиъм Уокър изпълни пряк свободен удар за Гибралтар. Топката рикошира в стената и излезе в корнер. След намесата на VAR обаче съдията отсъди дузпа, тъй като Андриан Краев бе играл с ръка. Точен от бялата точка бе Лиъм Уокър, който вкара за 1:1.

България игра в състав:

Светослав Вуцов, Едисон Йорданов, Петко Христов, Божидар Чорбаджийски, Виктор Попов, Адриан Краев, Филип Кръстев (83- Атанас Илиев), Георги Миланов, Мартин Минчев (71- Кирил Десподов), Илиян Стефанов (71- Тодор Неделев), Георги Минчев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).