Черноморец посяга към 60-та купа във водната топка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:31 / 15.06.2022
330
Юношите старша възраст на СКВТ Черноморец отново извоюваха място в топ 3 на България по водна топка. Бургаските ватерполисти се окичиха с бронзовите медали в държавното първенство за сезон 2021/2022.

По-рано отличия спечелиха и дамите на Черноморец, които стъпиха на третото място в първенството за жени. До края на сезона предстоят още финали, а от възпитаниците на треньора Петър Йонов се очаква да спечелят още медали и да вдигнат своята 60-та клубна купа.

"Спечелените медали са успех за клуба. Можеше отличията да са от по-благороден метал, за което състезателите съжаляват. Но обстоятелствата са такива – варненските отбори разполагат с по-добра база за целогодишна подготовка, докато ние в есенно-зимния и пролетен сезони тренираме в басейн с малки размери. Влизаме във върхова форма през лятото, когато подготовката протича на открития басейн "Флора“, но тогава вече спортно-състезателният сезон е приключил. Може би за в бъдеще ще трябва да провеждаме тренировки на басейн "Арена Бургас ОЗК“, като за големите възрасти е наложително“, сподели главният треньор и председател на клуба по водна топка Черноморец Петър Йонов.

Полуфиналите и финалите от държавното първенство във възрастта U19 се проведоха във Варна. Най-силно преходът от малък на голям басейн си пролича в първия мач срещу Черно море, в който бургаският тим отстъпи с 5:11. В двубоя за бронза Черноморец победи Ботев 2000 /Враца/ със 17:11.

Държавен шампион за възрастта стана отборът на КПС Варна, който във финала надви съгражданите си от Черно море с 8:5.

За най-добър нападател в първенството бе обявен Калин Узунов. Бургаският ватерполист бе награден с почетна статуетка.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).