Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
БОК отбелязва Международния олимпийски ден в НСА
Автор: Екип Burgas24.bg 21:23 / 23.06.2022Коментари (0)400
©
Всяка година на 23 юни под егидата на МОК хиляди градове на планетата се включват в традиционната инициатива за отбелязване на Международния олимпийски ден. На тази дата преди 126 години в парижката Сорбона се ражда и официализира идеята за възстановяването на древните олимпиади в съвременния им вариант. Българският олимпийски комитет също отбелязва с редица активности празника, заедно с Деня на българския олимпиец.

По този повод днес в НСА председателят на БОК Стефка Костадинова посрещна щафетата и прие от ръцете на ученици и студенти факела със символичния олимпийски огън. До нея бяха още Любомир Ганев – президент на БФ волейбол, проф. Лозан Митев от НСА, Румен Стоилов - президент на БФ джудо, Пламен Кръстев от Изпълкома на БОК, Йорг Шенк – президент на БФ хокей на трева и др.

"Целият свят празнува днес олимпийския ден, с което отдава почит на първооснователите, на тези, които ни завещаха великата идея на олимпизма с неговите благородни принципи и идеали. Това лято МОК отправя специален призив за обединен и мирен свят. Бъдете горди с нашите велики шампиони, защото те прославят страната ни по цялата планета.

Желая на всички български олимпийци здраве и сила. А на вас – бъдещите спортни звезди, пожелавам да постигнете успехите на големите български шампиони, които са гордост за нацията,“ каза в краткото си приветствие към младежите Костадинова.

"Този ден е по-специален и за най-титулуваната българка в историята на олимпийските игри. Притежателката на рекордните пет олимпийски медала, два от които златни Мария Гроздева празнува рожден ден точно на 23 юни, а тази година отбелязва знаменит юбилей. Миналото лято легендарната състезателка по спортна стрелба стана и първата българка с участие на 7 олимпиади,“ каза още Стефка Костадинова.

Във висшето спортно училище традиционно студенти и преподаватели отбелязват празника с редица други надпревари и активности. В тях се включиха ученици от столичните училища и олимпийски клубове – 35 СЕУ "Добро Войников“, 55 СУ "Петко Каравелов“, 191 Основно училище "Отец Паисий“ Железница, студенти, преподаватели и представители на НСА.

Всички участници бяха със специални фланелки с логото на олимпийския ден. Празникът завърши с много снимки и селфита на младежите с настоящата световна рекордьорка в скока на височина, глобална знаменитост и легенда на българския спорт Стефка Костадинова. Олимпийския ден и Деня на българския олимпиец бе честван и в много други градове из страната, където по традиция отдадените на олимпизма хора организираха различни събития.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: