Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Футболните фенове по света имат още една причина да посетят Мадрид
Автор: Екип Burgas24.bg 15:12 / 27.06.2022Коментари (0)334
© Туитър
Всички футболни фенове по света имат още една причина да посетят Мадрид. В испанската столица откриха уникален музей. Повече 5 000 реликви от футболната история са събрани в седеметажния музей "Легендите". Организатор на колекцията е Марсело Ордас. На откриването присъстваха президентът на Ла Лига Хавиер Тебас и легендите на световния футбол Икер Касияс и Луиш Фиго.

Марсело Ордас повече от 30 години колекционира артикули, като всичко е оригинално и е използвано от футболисти. Около 600 предмета ще бъдат изложени в Мадрид, но колекцията включва артикули, използвани от всички шампиони и вицешампиони, година след година, на всички най-важни международни състезания: световни първенства, Шампионска лига, Ла Лига, европейско първенство, Копа Америка, Либертадорес, Олимпийски игри, Световно клубно първенство, Лига Европа, Междуконтинентална купа. Всяка футболна легенда има своето място в "Легендите“. Музеят е разположен на 4200 квадратни метра, разпределени на седем етажа.

В музея има фланелки на звезди като Диего Марадона, Пеле, Йохан Кройф , Алфредо Ди Стефано или Зинедин Зидан. 

"В Мадрид има най-големият футболен клуб в историята Реал Мадрид и най-модерният стадион "Уанда Метрополитано дел Атлетико". Разбираме, че това е най-добрият град за реализиране на този проект ", казва промоутърът на тази инициатива, аржентинецът Марсело Ордас.

В този футболен храм има футболни фланелки и медали, футболни обувки и други, обхващащи цялата история на футбола. 360-градусови екрани и сензорни устройства.

"Идеята е това да бъде едно от най-шокиращите преживявания, толкова шокиращи и сърдечни, колкото когато отидете на мач“, казва Ордас, който също заявява, че си сътрудничат по този проект с ФИФА, УЕФА и Коменбол.

Отговорниците за тази колекция са две семейства, Ordás Méndez Peña и Brea.

Тази конкретна колекция, в която всички части са сертифицирани, има стойност, която според нейния мениджър е неизчислима.

"Преди две години Марио Загало от Бразилия продаде фланелка на Пеле от финала на Световното първенство през 1958 г. за повече от милион евро, бфутболните обувки на Марио Гьотце, с които той отбеляза гол на финала на Световното първенство през 2014 година, бяха продадени на търг за 2,2 милиона евро. Има хиляди примери, стойността на колекцията не може да си я представим“, добави още Ордас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: