Бургаският състезател на клуб по подводен риболов "Черноморец" Валентин Люцканов завоюва за Бургас купата на "Шабла"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:07 / 21.07.2022
438
Купата на Шабла`22 заслужено пристигна в Бургас след като състезател на местния клуб "Черноморец“ отвя конкуренцията в турнир по подводен риболов, част от третия кръг на надпреварата за купа "България“.

Капитанът на националния ни отбор и състезател на СКПР "Черноморец – Бургас“, Валентин Люцканов застана на почетно първо място.

Състезанието в акваторията на Тюленово се организира за десети пореден път от домакина "Морски клуб Портус Кария" и в него взеха участие 44 харпунджии от всички клубове на страната.

Тази година състезателната зона беше с още по-голям обхват на юг, достигайки почти до Русалка. А в акваторията на Тюленово уловът се оказа предимно от платерина и кефал.

9-кратният абсолютен шампион на България, Валентин Люцканов достигна резултат от 7260 точки, следван от Иван Кулев от "Месембрия"- Несебър с 6280 точки. Трети в турнира застана Веселин Томов от клуб "Несебър" с 6175 точки.

Във временното класиране за купа "България“2022 води състезателят на клуб "Мерлин“, Приморско - Анастас Бъчваров, засега бургаският шампион, Валентин Люцканов е втори, а след него е Мирослав Илчев от "Несебър".

Какво ще е финалното класиране ще стане ясно през септември, а следващият турнир, който ще донесе точки на силните състезатели в битката за голямата титла, предстои тази събота. На 23 юли ще бъде поредният старт, в който надпреварата ще бъде за купа "Урдовиза“, а участниците ще се спуснат с харпуни в акваторията на Китен и Лозенец.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).