Спряха правата на елитен спортист заради съмнения за участие в наркотрафик

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:59 / 22.07.2022
353
Колумбийският колоездач Мигел Анхел Лопес временно е със спрени състезателни права заради публикации в медиите, че е участвал в случай на наркоразпространение в Испания. Според статия в уебсайта Ciclo21 испанските полицаи проучват връзките на състезателя с д-р Маркос Майнар, който е професор в университета в Естремадура. Майнар обаче е разследван за предполагаем трафик на наркотици и пране на пари.

Първоначално Лопес е бил свидетел по делото, но след това е бил засечен на летище Мадрид-Барахас от полицията във връзка с разследването на Майнар. Това се казва в медийния доклад, като е уточнено, че обвиненията се отнасят до разпространението на лекарства, които не са разрешени в Испания.

Все още обаче няма коментар от страна на полицията в Мадрид, нито пък от страна на Лопес, съобщи "Телеграф".

"Новините, които бяха разпространение по медиите снощи, ни изненадаха и все още нямаме подробна информация за случващото се. Но във връзка с това отборът реши да спре правата на Мигел Анхел Лопес временно, докато всички детайли не бъдат изяснени", заявиха от неговия тим Астана.

Известно е, че Лопес не е участвал в състезания от месец май, когато напусна Обиколката на Италия заради проблеми с тазобедрената става.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).