Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът на Бургас избухна в социалните мрежи
Автор: Екип Burgas24.bg 15:21 / 09.09.2022Коментари (3)2123
©
Кметът на Бургас Димитър Николов избухна в социалните мрежи. Причината бе пряко включване във Фейсбук на кандидати за народни представители на една от партиите пред новата спортна зала "Арена Бургас", която за пореден път бе използвана за предизборни цели.

Ето какво написа Николов:

Знаете, че съм балансиран човек и в повечето случаи, дори когато се говорят явни неистини, не реагирам. И не защото нямам какво да кажа, а защото не искам Бургас да се превръща в арена на сблъсък на партийни агитки и плюещи се помежду си активисти. Особено по време на предизборна кампания! Но не мога да мълча, когато тотално се минава границата. Удобната "дъвка" - зала “Арена", вече придобива смехотворни размери. И този път щях да подмина с мълчание, ако самият град не търпеше огромни загуби от това!

Само за една година Бургас загуби хиляди посетители, защото при готова и оборудвана зала на 99 процента управляващите решиха, че нямат интерес да я пуснат. Изтървахме Европейско първенство 2023 по волейбол - ще остане само във Варна. Изтървахме "Гран При Жулиета Шишманова". Изтървахме няколко месечни лагери на националните отбори на Литва и Унгария в различни спортове. Изтървахме няколко национални лагера по лека атлетика. Изтървахме събитие от ранга на "Евровизия". Изтървахме "Битката на големите в бойните спортове". Изтървахме гостуване на цирк "Дьо солей". За европейските турнета на световни звезди изобщо няма да говоря! И повечето от запитванията бяха за събития ИЗВЪН СЕЗОНА!

И всичко това за сметка на бургаския бизнес! Защо? Наказваме бургазлии? И с празно говорене ги лишаваме не просто от зала, която да разглеждат и с която да се "кичат", а от реални приходи в местната икономика, от хиляди посетители в града!

Имало нарушения в зала "Арена"? За година и половина стартираха десетки проверки! Чухте от медиите за старта им, чухте ли за резултата? Кой е подведен под отговорност, какво решение на съд за физическо или юридическо лице има? За какво? Каква е присъдата? Какво е констатирано? Нищо! Нула! И ако има виновни, това каква връзка има с гражданите на Бургас? Те за какво точно са наказвани - собствениците на ресторантчета, магазинчета, сергии, таксита? Защо не наказаха виновниците, но да пуснат залата? За да си правят още и още фейсбук лайфове? Лайфовете отговорно отношение към хората на Бургас ли са? Присъда? И какво произтича от тях? Нищо! Само клишета.

Чувам за някакви милиони дето били заложени в бюджета за тази година за довършване…. За какво точно? Никой не разбра. Само се вее думата милиони. Ефектно, нали?

И така. Като кмет на Бургас моля: ако има нарушения и виновни лица- да се санкционират, вкарат в затвора, накажат тежко и т.н.

Но готовата зала да се открие! Защото тя не е значка на ревера, а реален приход в националната и местната икономика, в дребния бизнес, тя ще осигури посещаемост в града извън сезона! Държавата да определи мениджърски екип за залата! Защото големите събития, които водят хиляди хора, се заявяват и организират 2 години преди случването им!

Аз наистина не разбирам! Защо другите градове в България да заслужават зала, а Бургас- не?

И стига с имитациите и празнодумието, и с баналните политически упражнения!

Хората на града не са длъжни да търпят загуби и да са статисти в чужди филми!



Още по темата: общо новини по темата: 35
15.11.2023 »
15.11.2023 »
14.11.2023 »
18.05.2023 »
18.05.2023 »
18.05.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Абе наглец кажи колко лапна за този дъъъъълъг ремонт бе некадърник.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: