Един от най-великите спортисти обяви края на кариерата си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:54 / 15.09.2022
448
Един от най-великите спортисти в света за последните 20 години обяви, че слага край на професионалната си кариера. Тенисът остава без швейцарския магьосник Роджър Федерер, който до този момент има 20 титли от турнири от "Големия шлем". Последното участие на Федерер на корта ще бъде следващата седмица в надпреварата "Laver Cup".

Ето какво заяви Маестрото чрез профилите си в социалната мрежа:

“До цялото ми тенис семейство и отвъд него,

От всички дарове, които тенисът ми е предоставял през годините, най-великият, без съмнение, бяха хората, с които се срещнах в професионалния ми път: приятели, съперници и най-вече феновете, които дават живота си. 

Искам да споделя няколко новини с всички вас.

Както много от вас знаят, последните три години ме срещнаха с много предизвикателства под формата на контузии и операции. Работех усилено да се завърна в добра форма, но също така знам ограниченията на тялото ми. 

Посланието на тялото ми е много ясно. Аз съм на 41 години. Изиграл съм повече от 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнасяше с мен по-великодушно, отколкото някога съм си мечтал, затова сега трябва да осъзная, че е време да прекратя професионалната си кариера.

Laver Cup в Лондон следващия уикенд ще бъде последният ми турнир от АТР. Естествено, ще продължа да играя тенис в бъдеще, но няма да е на ниво “Голям шлем" или мъжкия тур."


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).