Дея Волей е на 2 гейма от класиране за 1/8 финал в "Чалъндж къп", след успех срещу "Лозана"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:05 / 09.11.2022
591
Отборът на Дея Волей отново зарадва феновете на спорта в бургаската зала "Младост", като надигра швейцарския "Лозана" с 3:1 /27:25, 25:12, 19:25,25:17/ в първи мач от "Чалъндж къп". Два гейма са необходими на бургаските волейболисти на реванша като гости на 16 ноември, за да се класират за 1/8 финалите.

Мачът започна трудно за момчетата на треньора Венцислав Симеонов, които все пак стигнаха до 27:25 в първата част. Втората премина при смазващо превъзходство на Дея Волей и закономерно се стигна до 25:12.

Гостите се върнаха в мача и на свой ред взеха третия гейм. В четвъртия, разликата в класите беше в полза на бургазлии, сред които най-резултатни бяха Николай Учиков и Валентин Братоев, съответно със 17 и 16 точки. Впечатляващите за разпределител 11 точки / 6 блока и 1 ас/ отбеляза капитанът Георги Братоев. Именно той грабна микрофона след победния край и емоционално благодари на феновете в залата за невероятната атмосфера, която създадоха.

"Искаме да докараме в Бургас тима на "Олимпиакос", обяви Братоев. При краен успех срещу Лозана, именно гръцкият гранд ще е съперник на "Дея Волей" на 1/8 финалите.

Да подкрепи отбора беше дошъл големият футболен треньор Димитър Димитров - Херо. "Адмирации за проекта Дея Волей. Без да съм специалист по волейбол, от това, което видях на полето, съм сигурен, че при максимална концентрация на нашите момчета ще успеят и в Швейцария", коментира Херо.

"Поздравявам публиката в зала "Младост", която наистина е седмият ни играч на полето. Отборът ни ще се постарае и в бъдеще все повече да ги радва. Отиваме с нагласата за победа в Швейцария", заяви собственикът и президент на "Дея Волей" д-р Александър Маджуров.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).