Официална позиция на Българския футболен съюз

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:30 / 09.01.2023
736
Българският футболен съюз категорично осъжда тиражираните намерения за бъдещи промени в закона, засягащ рекламирането на хазартните и бетинг компании у нас. Този пореден опит за печелене на политически дивиденти отчитаме като потенциален катастрофален удар върху българския футбол и българския спорт изобщо, се казва в официалната позиция на футболната ни централа.

Ето какво още допълват по темата от БФС:

Както у нас, така и в целия останал цивилизован свят, лицензираните букмейкъри подпомагат клубове, федерации и състезания – дори най-големите първенства и отбори на планетата рекламират подобни брандове и инвестират приходите от тях в развитието на играта. 

В България повече от две трети от клубовете както на професионално, така и на аматьорско ниво, съществуват именно благодарение на финансиране от бранша, а евентуалното прекъсване на този източник на средства би означавало почти сигурен фалит на повечето от тях.

Уважаеми политици, нивото на българския футбол и на българския спорт не се дължи на хазартните компании, не е резултат от работата на федерации или от липса на талант, а е пряко следствие от пасивността на държавата по отношение на спорта и в частност футбола. Примерите за успехите на съседни нам държави пък са директна заслуга от отношението на съответните власти – както стратегическо, така и финансово. Социалната възвръщаемост от спорта не е трудно измерима, напротив – но за съжаление в България терминът "социална възвръщаемост“ явно е непознат. 

Българският футбол страда заради нежеланието на държавата да се ангажира с него, България няма нормален стадион по същата причина, а докато българският гласоподавател чака стабилен кабинет, вие се каните да ударите по основния, ако не и единствен, източник на средства за съществуването на спорта ни.

Отдавна сме наясно, че футболът е последна грижа за българската държава – освен в случаите, в които се използва за популистки цели. Знаем, че няма как да очакваме помощ, но ви призоваваме поне да не му пречите. Защото настоящите ви намерения и амбиции със сигурност ще се окажат много повече от просто поредната пречка.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).