Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Вижте какво представлява пикълбол, новата мания в САЩ
Автор: Екип Burgas24.bg 20:23 / 13.01.2023Коментари (0)540
©
Пикълбол е спорт, който е нещо като смесица между тенис, бадминтон и тенис на маса. Играе се с топка за усукване на корт със същите размери като игрището за бадминтон.

Мрежата и правилата са подобни на тениса, с няколко корекции. Поради простите си правила и ясния стил на игра, този спорт става все по-популярен сред хората. Пикълболът се практикува от хора от всички възрасти и атлетични способности. Той е евтин спорт за участие и се играе в множество фитнес зали, паркове, читалища, училища и спортни клубове.

Пикълбол е изобретен през 1965 г. на остров Бейнбридж, Вашингтон. Огромната популярност на Pickleball е, защото хората от всички възрасти могат да го играят. Игрището за пикълбол е по-малко от тенис корт, което означава, че играчите нямат толкова широка площ за покриване. Топката също е много по-лека от топката за тенис и се сервира отдолу, което улеснява играта на хора с всички нива на фитнес. В допълнение към това продължителността на една средна игра е 12 минути, което дава възможност на играчите да правят чести почивки.

Има множество ползи за здравето, които идват с играта на пикълбол. Като аеробна дейност подобрява сърдечно-съдовото здраве и намалява риска от инфаркти. Той също така увеличава мускулната сила, подобрява енергийните нива, като в същото време изгаря калории. И тъй като това е дейност с ниско въздействие, тя се фокусира върху баланса и пъргавината, като същевременно носи нисък риск от нараняване. Комбинацията от физическа и социална активност също предлага мощни ползи за психичното здраве на участниците, като например подобрено настроение.

Пикълбол е най-бързо развиващият се спорт в Съединените щати. Има повече от 2,8 милиона играчи и този брой се увеличава с 12 процента всяка година. Причината за този ръст е големият брой хора, които се отдалечават от практикуването на тенис. Тъй като пикълболът е дейност с ниско въздействие, той предлага всички ползи за здравето на тениса без никакви придружаващи рискове от нараняване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: