Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Комичен Ристосков не позволи на "акулите" да бият Левски
Автор: Екип Burgas24.bg 21:31 / 03.04.2010Коментари (74)5904
Черноморец и Левски завършиха 1:1 в дербито на 22-я кръг на "А" група. "Акулите" превъзхождаха своите гости, но комична дузпа, свирена от рефера Ристосков и спестена такава във вреда на псевдо "гранда", не позволиха на бургазлии да стигнат до трите точки.

Преди почивката двата отбора изиграха равностойно полувреме. Началото бе за бургазлии, които пропуснаха чисто положение чрез Мартин Тошев. После за кратко гостите взеха инициативата. Тогава се стигна и до най-скандалната ситуация в срещата. При една центрирана топка Христо Йовов се подпря на защитник на домакините и неадекватният в тази ситуация Ристосков реши да посочи 11-метров наказателен удар. Дори заклети левскари на стадиона се чудиха защо е свирена тази дузпа, но свикнали с подобни подаръци нямаха против нея. Бардон реализира за 1:0.

След почивката домакините смазаха своите гости, като организираха дузина атаки към Георги Петков. Логичното се случи в 67-та минута, когато Пламен Крумов, след центриране, с красива странична ножица препарира Георги Петков.

До края "акулите" имаха още няколко чисти положения за гол, но ги пропиляха, като едно от тях дори бе на празна врата.

През второто полувреме имаше игра с ръка на защитник на Левски в наказателното поле, което бе много повече от дузпа, отколкото левскарската, но "безпристрастния" Ристосков я подмина.

Още по темата: общо новини по темата: 6
04.04.2010
03.04.2010
01.04.2010
01.04.2010
01.04.2010
25.03.2010






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на shark attack
премахни филтъра

0
 
 
Пичове,извинявам се ако с по-остър тон съм засегнал някой,но направо се вбесявам когато някои тук оспорват нещо което нито са виждали с очите си,нито пък са били свидетели на дадени събития.Става въпрос за посещаемоста по стадионите в миналото.Да,знам че за днешните по-млади фенове 33 000 или 36 000 на Лазур изглежда невъзможна и те няма как да си го представят това чудо.Ще се опитам да обесня.Първо има си архиви,има вестници и т.н.Не вярвам Порточана да е манипулирал всички медии тогава,ощте повече,че те много не обичаха нито него,нито Нефтохимик който им мътеше водата на шопите.По принцип повечето стадиони в България са така направени че всеки от тях може да побере двойно повече от седящите места.Не гледайте само капацитета.Някой пита как така при 18-19 000 седалки е имало-33 или 36 000 ? Ами ей така-имаше-трудно е да се опише-то трябва да се изживее и да се види.Ако няма ограничение от органите на реда-просто влизат хора докато стадиона се напълни до входовете.Точно така беше през 90-те.За мача с ЦСКА през 98-ма заглавието на 7 дни спорт е : "Стадион Нефтохимик побра двойния си капацитет за този мач-36 000 души"-или нещо такова-цитирам по памет.Представете си мравуняк-където има плочка,стълби,цимент,тревичка абе изобщо празно местенце не се вижда.Друг е въпроса колко може да се гледа мача нормално от хората.За въпросния мач с ЦСКА през 98 аз бях зад вратата където е тунела-правостоящ.Пред мен имаше поне 4-5 реда народ правостоящи.Едва виждах половината терен и то не винаги.При гола на Илия Груев видях как ритна топката,хората се изправиха пред мен и видях че мрежата се разклати-нищо повече.Стадиона щеше буквално да се срути.Мога да дам още много примери:1978-мач между Черноморец и Левски-45 000 души(каза го радиокоментатора)-при капацитет 22 500 седящи ???!!!! Сега никой няма да повярва че това е възможно-но е Факт ! Бях там,и го видях с очите си !Ами Марек-Байерн М-2:0-32 000 по официални данни при капацитет на Бончук около 18-20 000.В сайта на Байерн пише :1977-UEFA-STANKE DINITROV-BAYERN 2:0 I.PETROV 33 PARGOV 38 min-45 000.Естествено че данните не могат да бъдат абсолютно точни-преценява се долу-горе на око,но в онези времена беше лудница.
+3
 
 
Обичам ЧЕРНОМОРЕЦ алее,Обичам ЧЕРНОМОРЕЦ алее!!! Няма друг отбор с такава песен!!!
0
 
 
Мачовете на нафтата с Левски ги помня, много народ имаше верно,незнам обаче дали са били 32-33000,ако е било така, това означава,че при 17-18000 седящи места е имало и още толкова правостоящи,което по принцип незнам дали е възможно,най-вероятно Порточана си е направил безплатна реклама, колкото до вчера много хора останаха извън стадиона, понеже билетите са отпуснати само за седящи.Христос Воскресе и спрете с обидите и омразата,на феновете на нафтата ще кажа, не забравяйте кой ви направи агитката,именно феновете на Черноморец,нормално първо сме бургазлии, второ винаги сме ви приемали за нашето малко братче, в Бургас никога не е имало такова голямо съперничество както Пловдив и София например, по-простата причина, че рядко двата отбора играят в една група,затова и тази омраза е неприсъща за нас.Хайде със здраве!!!!
0
 
 
Горд съм,че съм бургазлия след този мач,пълен стадион, страхотна подкрепа,публиката на Левски почти не се чу, наистина се получи празник, има още какво да се иска от играта, играхме прекалено затворено,но най-важното е , днес наистина показахме ,че сме 12-я най-важен играч на отбора, с такава подкрепа успехите ще дойдат рано или късно!!!Честито на всички бургазлии и акули!!! Весели празници!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас спря Яник Синер за първи финал на Ролан Гарос
Букмейкърите предсказват финал за чудото в женския тенис на Ролан Гарос
Александър Зверев е фаворит на букмейкърите за полуфинал на Ролан Гарос
Братовчедът на Григор Димитров впечатли с отиграване на Ролан Гарос
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Яник Синер

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: