Руските спортисти бяха поканени да участват в Азиатските игри

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:03 / 26.01.2023
429
Олимпийският съвет на Азия (OCA) покани руски и беларуски спортисти да участват в Азиатските игри, съобщава на официалния сайт на организацията.

Отбелязва се, че в момента OCA е в готовност, тъй като Международният олимпийски комитет (МОК) продължава да проучва начини за връщане на руснаци и беларуси на турнири. В същото време МОК подкрепи идеята националните отбори да се състезават в Азия.

Следващите Азиатски игри ще се проведат от 23 септември до 8 октомври 2023 г. в Ханджоу , Китай . Спортисти от 45 държави ще се борят за медали в 40 вида спорт.

На 25 януари МОК обяви, че обмисля връщането на руските спортисти в турнирите на индивидуална основа. Беше изяснено, че само руснаци и беларуси, които не са подкрепили CBO в Украйна и не са нарушили антидопинговите правила, ще могат да получат шанс да се състезават.

В края на февруари 2022 г. много спортни организации забраниха на националните отбори на Русия и Беларус да участват в турнири по препоръка на МОК. В някои дисциплини, като моторни спортове, колоездене, тенис, бокс, ММА и шах, руснаците продължават да играят с неутрален статут.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).