Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (1)
Поморие победи Спартак Варна с 3:0 като гост
Автор: Екип Burgas24.bg 19:45 / 15.04.2010Коментари (21)1653
©
Полуфиналистът за купата на България Черноморец Поморие записа втора поредна победа в Източната Б група. В мач от 24-ия кръг днес тимът на Петър Хубчев си тръгна от Варна с класически успех с 3:0 над местния Спартак.

Гостите имаха превъзходство през цялото първо полувреме и още в 10-ата минута вкараха гол, но той бе отменен поради засада. Последваха нови опасни атаки на поморийци, които често преодоляваха защитата на Спартак и излизаха на добри голови позиции. В 16-ата минута Антон Иванов не можа да се разпише с глава, а малко след това с пропуск се отчете и Георги Костадинов. В 21-ата минута обаче съдията Ангел Баялцалиев отсъди дузпа за нарушение на Латин Венков срещу противников нападател. Защитникът на Спартак получи и жълт картон, а Цветан Филипов вкара от бялата точка, след като първо залъга вратаря Николай Банков. Малко след като вкара гол Филипов направи 100 процентов пропуск, за да се стигне до 29-ата минута, в която отново нападателят с №11 бе точен за 0:2. Той получи отличен извеждащ пас от съотборника си Любомир Витанов и матира без проблеми Николай Банков. До края на първото полувреме неточни удари за домакините от Спартак отправиха Илчо Илчев и Иван Мартинов. Шут на Живко Петков от Черноморец пък бе спасен от Банков.

В първите минути на второто полувреме „соколите“ от Варна опитаха да упражнят натиск, но трудно стигаха до голово положение. Все пак в 50-ата минута отлична атака на домакините завърши с топовен изстрел на Илчо Илчев, спасен с мъка от Янко Георгиев, а малко по-късно Венци Маринов не можа да засече центриране на съотборник. В 70-ата минута гостите можеха да стигнат до класически резултат след добър пробив на Живко Петков, който обаче центрира слабо към откъсналия се сам Филипов и вратарят спаси. Третият гол стана факт четвърт час преди края на мача. При нова контраатака Живко Петков получи топката от ляво на нападението и с прецизен прехвърлящ удар оформи крайния резултат – 0:3. В последните минути на мача центриране на Димо Димов срещна лявата греда на поморийци.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на jitarovo
премахни филтъра

+3
 
 
Браво на момчетата. Много ми е интересно ако вземат та спечелят купата, дали ще им подсигурят лиценза!?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова е на прага да прекъсне кариерата си
Хандбалният Фрегата е на победа от бронза в първенството
Официално: Григор Димитров остава сред най-добрите в тениса
Олександър Усик пренаписа историята на бокса!
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: