Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Хандбалният Фрегата е на победа от бронза в първенството
Автор: Екип Burgas24.bg 10:11 / 20.05.2024Коментари (0)1061
©
След загубата в първия мач от серията за бронза в първенството срещу “Осъм" в Ловеч, момчетата на тандема Добрев/Радев бяха изключително мотивирани за постигане на задължителната победа. Мачът в Бургас стартира ударно за гостите, които поведоха с 0:2 и 1:3 до седмата минута. Но в рамките на следващите 12 минути "Фрегата“ натрупа аванс от 5 гола до 10:5 и 13:8, като на полувремето се оттегли при 14:11.

Второто полувреме вървеше през цялото време под диктовката на домакините. От своя страна гостите успяваха на няколко пъти да намалят до 2 гола разлика и веднъж до 1 гол.

След 22:20 в 49-та минута Марио Марев отбеляза 3, а Николай Станков добави 1 гол за 26:20, като попаденията бяха реализирани след поредните прекрасните прояви на Николай Цветков на вратата. Гостите не се предадоха лесно и до края на мача успяха да намалят до крайното 30:27. Следва трети решителен мач в Ловеч на 25 май.

С 16 гола Росен Колев бе моторът на отбора в този мач, с 76 % реализирани възможности. За съжаление, секунди преди сирената, той беше дисквалифициран с червен картон за грубо нарушение срещу състезател на гостите. Очаква се решението на Дисциплинарната комисия през седмицата, като огромна е вероятността да бъде наказан за предстоящия мач в Ловеч.

Още по-неприятна е и тежката контузия на представящия се много добре в първенството Кристиян Андонов. Крилото скъса ахилес в средата на второто полувреме и ще отсъства дълго време от терените. Това е поредният контузен състезател след Костадин Иванов, Иван Кирязов, Пламен Иванов, Милен Стоянов, Станислав Василев.

След проведена анкета между клубовете в "А" РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Стана ясно дали Никола Цолов има шанс за титлата във Формула 3
Време е за Олимпиада!
Официално: Александър Везенков се завърна в Олимпиакос
Страхотни коефициенти за изненада на Ботев срещу ПАО в Лига Европа
Еманюел Макрон покани Стефка Костадинова в Лувъра

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: