Отборът ни за хора със синдром на Даун ще участва на "Купа Америка"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:25 / 17.03.2023
490
След броени часове националният отбор на България за хора с интелектуални затруднения заминава за първото си участие на "Купа Америка". Петима наши състезатели ще вземат участие в различни дисциплини. Всички те са със синдром на Даун и готови за победа.

Идеята за създаването на отбора е на треньора Слав Петков. "Ние сме българските спортисти, професионалисти, със синдром на Даун и други интелектуални затруднения", обясни той. В залата тренират повече от 30 младежи, като десет от тях представят България на световни състезания.

"Досега за тези хора никога не е имало професионален, елитен спорт. В случая ние показваме, че не само спортът е за всички, но и всеки може да се реализира, в зависимост от своите дефицити. Мисля, че няма граници за тях", добави Петков.

През 2022 г. момичетата и момчетата от отбора на Слав завоюваха 11 медала, шест от които златни, на Европейското първенство за хора с интелектуални затруднения, съобщиха от NOVA.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).