Бургас отбелязва Деня на българския спорт с богата програма

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:09 / 12.05.2023
676
Бургас се включва в националните инициативи за отбелязването на Деня на българския спорт с богата програма. В неделя, 14 май, на спортен комплекс "Парк Арена ОЗК“, от 09:00 до 12:00 часа, ще се състои заключителният етап от кампанията "СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“. Тя е организирана по идея на общинския съветник Манол Тодоров и бизнесмена Георги Харакчийски, с подкрепата на ресторанти GOTi - Family & Kitchen, Utopia Garden, със съдействието на Община Бургас и РУО Бургас.

В спортната кампания се включиха няколко бургаски училища. Това са СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ - Бургас, ОУ "Васил Априлов“, ОУ "Свети княз Борис І“, ОУ "Любен Каравелов“, ОУ "Александър Георгиев – Коджакафалията“, ОУ "Петко Рачев Славейков“, ОУ "Христо Ботев“ - с. Маринка.

В закриването на 14 май участие ще вземат близо 500 деца. Това са третокласници от всички 7 училища, които взеха участие в първото издание на кампанията. На спортния празник децата ще се впуснат в 7 изпитания, организирани от лекторите в "СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“ – Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев, както и треньорите на клубовете партньори в първото издание на програмата. За всяко дете са предвидени тениски и грамота, а всяка паралелка, която в изминалите два месеца участва в кампанията, ще получи купи и други награди за успешното си участие. Награди са предвидени от спонсорите и за учителите по спортни дейности в съответните училища.

Организаторите планират от септември в програмата "СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“ да вземат участие всички училища на територията на община Бургас.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).