Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Ченгене скеле посрещa едно от най-мащабните спортни събития в България за тази година
Автор: Екип Burgas24.bg 12:26 / 30.05.2023Коментари (0)546
©
На 3 юни Културно туристически комплекс Ченгене скеле ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития в България за настоящата година. За трета поредна година в парк "Росенец“ ще се състезават над 500 триатлонисти от България и чужбина. Те ще премерят сили, в рамките на “Lion Heart Utopia Cross Triathlon". Триатлонът е част от “Бургас Спорт Фест 2023" и се организира от Сдружение "Лъвско сърце", СНЦ “СК Активен Живот", хотел Utopia Forest, с подкрепата на Община Бургас, като се очаква да привлече близо хилядата зрители.

Състезанието стартира на 3 юни в 9 часа. Първата дисциплина, в която триатлонистите ще се впуснат е плуване в акваторията на Ченгене скеле. Предстои масов старт и зрелищно влизане във водата. Участниците ще преплуват два пъти акваторията на Ченгене скеле. Всяка обиколка е с дължина 750 метра (общо 1500 метра). Втори етап в състезанието е колоездене в парк "Росенец“ и "Странджа“ планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплина в триатлона е бягане 10 км в самия парк "Росенец“. Трасето преминава през изключително живописни райони, разпръснати по целия парк.

След края на състезанието следва официалното награждаване, което ще завърши със запомнящо се парти с участието на бургаските любимци Дишо и Ваньо, подгрявани от DJ Rainbow. Входът за парти-събитието е безплатен и организаторите канят всички бургазлии и гости на града да се включат в него.

"За трета поредна година организираме това невероятно събитие, привлечени от бързо развиващите се и все по-облагородени парк "Росенец“ и Културно туристически комплекс Ченгене скеле. Една от целите на Сдружение “Лъвско сърце" е да популяризира природни и културни забележителности през спорт. Дейността на сдружението стартира в Приморско и се разраства до Росенец благодарение и на идеите и колаборацията ни с Utopia Forest и СНЦ “СК Активен Живот". Нашата задача е всички 500 участници, освен да премерят сили в състезанието, е да припознаят района и като място за семеен и спортен туризъм. Благодарим на Община Бургас, че за трета поредна година са наш партньор, защото без тяхната помощ, трудно ще се случи подобна спортна проява“. Предстои провеждането на най-големия крос триатлон в България, който ще се състои на 01-03.09.2023г. в Приморско, коментираха организаторите на “Lion Heart Utopia Cross Triathlon".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: