Официално: Младен Кръстаич вече не е треньор на България

Автор: Георги Куситасев
Коментари (0)
15:07 / 26.10.2023
335
На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие решение за предсрочно прекратяване на договора на националния селекционер Младен Кърстаич и неговия екип. Наред с позитивните процеси, свързани с подмладяването на представителния тим и доброто представяне в определени двубои под ръководството на сръбския специалист, членовете на ИК отчетоха незадоволителните резултати в европейските квалификации като основна причина за раздялата с треньорския щаб.

Името на новия селекционер на българския национален отбор ще стане ясно на 1 ноември, когато назначението му ще бъде обявено на официална пресконференция.

Членовете на Изпълнителния комитет също така гласуваха промени в Правилника за договорите и трансферите на футболисти, свързани със санкциите при напускане на клуба от страна на състезатели по неоснователни причини. При доказани подобни случаи вече ще се прилага спиране на състезателните права на съотвения футболист за срок от 6 месеца в съответствие с трансферните регулации на ФИФА. Освен това ощетеният клуб следва да получи финансово обезщетение както от играча, така и от новия му отбор.

Приети бяха и промени във финансовите параметри в Наредбата за национално клубно лицензиране, според които клубовете не следва да отделят повече от 70 процента от приходите си за изплащане на заплати на футболисти, административен персонал и агенти на футболисти.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).