Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плевнелиев: Това ще е пагубно за Борисов
Автор: Екип Burgas24.bg 08:50 / 03.11.2023Коментари (18)794
© NOVA
Ако ГЕРБ бутнат правителството, ще допуснат огромна историческа и стратегическа за тях грешка. Това коментира президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев пред NOVA. По думите му кабинетът ще остане до 2026 година, когато предстои голямата битка за бъдещето на страната ни.

"Ако бутнат правителството, ще дадат път на Радев. Всички демократично мислещи хора в България разбраха кой е той. И ще има големи съмнения за сътрудничество между Борисов и Радев. Това ще бъде пагубно за Борисов", категоричен е той.

Плевнелиев подчерта, че живеем във време на силни геополитически ветрове и на променящ се световен ред. "България не бива да допуска тази историческа грешка, която допусна в края на Втората световна война, когато на едни салфетки се рисуваше кой накъде и нас червената армия ни пороби и ни инсталира комунистическия режим с 45 години последствия. Сега е същото, пренарежда се световният ред и трябва да се борим за нашата интеграция в демократичния запад", настоя президентът 2012-2017 г.

По думите му, когато двете големи партии се сблъскат, от това печелят и двете. "Но "сглобката" не се чупи поради простата причина, че ако тя се счупи, Радев взима властта и България отива наникъде. И те го знаят много добре. Така че, колкото повече се противопоставят едни на други, толкова те печелят от това", поясни Плевнелиев.

Балотажът в София

Изборът е между Силициевата долина и "Мини Марица" – така той коментира битката за София на предстоящия балотаж, като подчерта, че избира Силициевата долина.  

"Апелът ми към всички в ГЕРБ е наистина да разберат, че този избор е изключително важен. Избираме между Европа и Азия, между Европа и Русия. Нека да погледнат кой стои зад кандидатурата на Ваня Григорова – комунисти, националпопулисти, социалисти, с които ГЕРБ са се заклели никога нищо да не правят. Като капак на всичко стоят и русофили, които са управлявани от човек, който не само е награждаван от Путин, но е и разследван за държавна измяна", подчерта Плевнелиев и добави: "Госпожа Григорова по никакъв начин и никога не се е дистанцирала от тези хора, които я подкрепят. Тук няма място хората от ГЕРБ да се чудят кого да подкрепят".

По думите му всичко, което се прави в момента, е част от социален инженеринг. "Борисов първо каза да се гласува по съвест, после говори за държавна собственост и държавна сигурност. Според мен и двете се символизират от един кандидат. Защото зад него, освен че е държавната собственост, са и всички методи на Държавна сигурност, плюс всякакви членове на Държавна сигурност, интегрирани в профсъюзи, комунисти, социалисти, фашисти и тем подобни", каза още президентът 2012-2017 г.

Според него в София правилното решение е проевропейските и продемократичните сили да се обединят. "За да не допуснем Путин да превземе нашата столица и оттам някой ден и цяла България да падне. Разговорът е преди всичко геополитически. Изборът, който прави София, ще направи и България", подчерта той.

Плевнелиев прогнозира, че 2026 г. ще бъде тежката година, в която всичко в България може да се промени. "Всичко в момента води в тази посока. Това е годината, когато ние ще видим амбициите на Радев като най-висшия представител на русофилството и руските хибридни агресии в България да вземе своите решения. Тогава свършва президентският му мандат. Той прави модела "СИРИЗА". Атакува всяка политическа партия, която би могла да стане силна, за да може да държи партиите разделени. За да може през 2026 година, с неговата амбиция, вече да бъде министър-председател, плюс кмет на София,  който идва от средите на русофилите в България", е мнението му.



Още по темата: общо новини по темата: 1289
09.04.2024 »
08.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
предишна страница [ 1/215 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.11.2023 г.
+1
 
 
Отрицателно IC имат тези примати, които повярваха, че Путин няма да нападне Украйна. Даже добре си спомняме, че той, онази жалка женица външен министър, тукашната буля от посолството, че и нашенскути му слуги повтаряха тези опорки на патологичния кремълски лъжец. Историята е безмилостна и винаги се разправя с лъжците :)
Aнонимен
на 03.11.2023 г.
-1
 
 
Много промити мозъци. Като чуя "Путин ще ни вземе държавата" и веднага разбирам, че това е заучена опорка на някой с отрицателно IQ. Здравият разум трябва да се запише в червената книга.
-1
 
 
За мен това не е правителството от което се нуждае България! То не иска да разреши всички вътрешни проблеми, които всичките тези правителства натвориха през последните 34 години!
+1
 
 
Борисов е дърта маймуна.Плаши ги ,но той иска да живее в България.Няма как да се прегърне с родоостпънците путинисти команисти вгъзражденци.
Aнонимен
на 03.11.2023 г.
+2
 
 
Само човек, който не е чел историята ни може да бълнува, че трябва да се свързваме в някакъв съюз с руснаците. Само човек, който плюе по паметта на Раковски, Ботев, Левски, Бенковски и Стамболов може да се увлича по русофилия! Винаги сме били много над руснаците и като култура и като история и като държавно устройство, колкото и да се опитваха да ни втъпляват друго над половин век!
+1
 
 
Изборът е между това, доброволно да предадем управлението на държавата си в ръцете на Путин, или сами да се управляваме в партньорство с демократичният и свободен запад, където са най-силните икономики и където стандартът на живот на хората е най-висок. Пълна простотия е, някой да смята,че по времето когато в България беше тоталитарна диктатура, сме живели добре, още по-голяма простотия е, някой да вярва, че като предадем управлението на държавата в руски ръце, това време ще се върне.
Aнонимен
на 03.11.2023 г.
+1
 
 
До този под мене със зелените чорапки. Кажи си честно, подразни те, че нарежда кремълския страхливец, нали?
-2
 
 
Плевнелиев е станал предател. Силициевата долина е Америка. Мини Марица изток е България. Така казано той избира Америка пред България. Затова е предател. И другите му приказки са в същия дух.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: