Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Пеевски: Най-хубавото предстои, но за него трябва да се работи
Автор: Неда Узунколева 08:34 / 04.01.2024Коментари (0)328
© Фокус
Най-хубавото предстои. Но за него трябва да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност. Вярвам във вас и нашата разумна сила да го направим заедно. ДПС е партия с мисия. От създаването си преди 34 години, носеща каузата на евроатлантизма, на защитата на правата и свободите и на политическата мъдрост, разум и далновидност.  Това гласи част от позиция на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията.

Изявлението идва след новогодишното обръщение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в което той изненадващо предложи партията да има не един, а двама съпредседатели – Пеевски и Джевдет Чакъров.

Ето цялото изявление на Делян Пеевски

Политическото време ни изправя пред изпитания и предизвикателства, на които могат да отвърнат само най-подготвените. 

Най-важното  предизвикателство е да не губим връзката с хората, в името на които преди 34 години беше създадено Движението за права и свободи, за чиито достоен живот, сигурност и спокойствие за бъдещето отговорност носим ние, политиците. 

Като председател на парламентарната група на ДПС приех тази отговорност от името на всички нас, натоварени да участват активно в парламентарния живот на България и ЕС, като с решенията си подкрепят и защитават не само вас, а всички български граждани. 

Правя го със съзнанието, че последните 10 години тази връзка с хората беше нарушена и необходимостта да работим така, че да върнем доверието там, където то е загубено. При хората. 

Защото силата на една партия е в това - да устоява на времето и неговите предизвикателства, но и в това да устои на предизвикателството да остане и да работи със и при хората. 

Последните 6 месеца направихме много за това в парламента и в местната власт, но имаме още много, много работа. Всеки ден, а не от избори на избори. Защото хората са мъдри и имат безпогрешни сетива за политиците си. И техните очаквания и изисквания към нас са да бъдем до тях. И ние трябва да бъдем. 

ДПС е партия с мисия. От създаването си преди 34 години, носеща каузата на евроатлантизма, на защитата на правата и свободите и на политическата мъдрост, разум и далновидност. И ако днес трябва да си припомним за тези ценности, то е за да продължим напред. В неспокойно време, в което Европа и Светът и страната ни посрещат глобалните предизвикателства на войната и военните конфликти, миграционния натиск, енергийните рискове и климатичните промени.

Във време, носещо необходимостта от ново начало. Когато трябва да бъдат препотвърждавани и отстоявани  ежедневно и евроатлантическата ни принадлежност като държава, и демокрацията, и парламентаризма и политическия разум. 

Защото най-хубавото предстои. Но за него трябва да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност. 

Вярвам във вас и нашата разумна сила да го направим заедно.
Още по темата: общо новини по темата: 19
24.04.2024
08.03.2024
01.03.2024
24.02.2024
24.02.2024
10.02.2024
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Трима българи са на полуфинал на сингъл на тенис турнира в Бургас
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Христо Захариев отново е на линия за "акулите"
Кметът на Бургас не спази думата си към Черноморец
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: