Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Децата от "Бей Син" с още медали от Световните ушу игри
Автор: Екип Burgas24.bg 09:26 / 04.05.2011Коментари (1)1177
©
Пореден успех за България завоюваха младите състезатели от споретн клуб "Бей Син" - Бургас, по време на Световните УШУ игри за деца. Първенството, организирано от Световната Федерация по УШУ се проведе от 21 април до 01 май в столицата на Турция - Анкара.

Децата от бургаския клуб представиха достойно Бургас и цялата страна пред представители на 80 държави от цял свят. В турнира по ушу нашите състезатели от "Бей Син" се пребориха с професионални участници от над 39 държави. Така по време на награждаването за пореден път света чу химна на България.

15-годишната Камелия Колева е с два сребърни медала на тай чи и тай чи - меч, а 13-годишния Нейко Плачков е на 4 и 5-то място, съответно в дисциплините нан дао и нан чуан. В Световния форум взеха участие най-добрите състезатели в тази област, сред които Китай, Виетнам и други азиатски държави.

"Радвам се, че за пореден път клуба ни се представи достойно като част от Националния отбор. Въпреки, че "Бей Син" редовно се състезава с професионалисти от цял свят, ние винаги се стремим да извоюваме положителна слава за страната ни. Благодарение на старанието на нашите деца се завръщаме отново с медали", каза президентът на "Бей Син" и член на Управителния Съвет на Българска Федерация по УШУ - Стефан Колев.

Той припомни, че само през 2007 година за четвърти пореден път бургаския спортен клуб "Бей Син"-Бургас е спечелил на България Световната купа за деца от престижния шампионат в Италия. За близо 9 години бургаския клуб по у-шу е завоювал 93 медала, от които 43 златни, 21 сребърни и 29 бронзови от Световни, Европейски и Републикански първенства.

Сега на успешните ни състезатели им предстои поредното предизвикателство, а именно организацията на внушително спортно събитие в Бургас. За поредна година ръководството на "Бей Син", съвместно с община Бургас ще организира "Купа на България по У ШУ".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ЯНПЕ
премахни филтъра

0
 
 
Браво на малчуганите.Пред тях е бъдещето на България.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: