Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Националното сдружение на общините даде висока оценка за бургаския кмет
Автор: Екип Burgas24.bg 17:28 / 10.06.2011Коментари (0)789
© Burgas24.bg
Националното сдружение на общините даде висока оценка на изключителния напредък и финансовата програма на Община Бургас, съобщиха от ГЕРБ-Бургас. На проведената конференция Менда Стоянова, която е Председател на Комисията по бюджет и финанси в НС, представи пакт за финансова стабилност, според който ще се формира бюджетен дефицит от 2% за 2011-та година, който ще е планиран в Закона за устройство на държавния бюджет.

Приемането на този пакт ще доведе до една висока оценка от европейските ни партньори и е много сериозен сигнал към инвеститорите, каза в изложението си Менда Стоянова. Той влияе върху финансирането от страна на държавата, бизнеса и общините. Резултатът ще се види до месец в увеличения рейтинг на Българя в сравнение с другите европейски страни, коментира още тя.

Голяма част от общините в България са регистрирали между 20% и 30% спад на приходите към края на 2010-та година. За разлика от тях и в резултат на добрата симбиоза между кметът и общинските съветници Бургас бележи 5% ръст на приходите. Морската община е една от седемте, в която постъпленията от продажби са нараснали. Според водача на групата на общинските съветници на ГЕРБ в Бургас Диана Йорданова ако проекта за индустриалната зона, който бе отхвърлен от някои съветници, бе се реализирал, то за 2011-та градът ни щеше да отбележи още по-високи приходи.

Отново за разлика от Бургас останалите общини в страната ни бележат 1/3 спад на привлечените инвестиции. От общо 264 общини в България 67 са завършили 2010-та година с дефицит. 101 общини са изхарчили повече пари, от колкото са получили, а 160 - имат просрочени задължения. Нашият град отново е първенец и в тази статистика - за изминалата година бургаската община няма нито едно просрочено задължение.

Този поощрителен резултат отново е резултат от добрата съвместна работа на кмета Димитър Николов и мнозинството в общинския съвет. За разлика от Бургас другите общини масово бележат спад и на капиталовите разходи . В морската община планираният бюджет е бил 146 милиона лева, а капиталовата програма - 110 милиона лева, като на практика изпълнението е в 103 млн. лв. в капиталова програма. В Бургас дори са били регистрирани намаления в цените за изпълнение на поръчките. Този добър резултат е благодарение на откритото и прозрачно управление в нашата община. Заради доброто финансово управление и привлечените европейски програми Бургас е с една добра капиталова програма на фона на множеството общини в България. Не случайно именно Бургас е "Най-добрият град за живеене в България за 2010-та година", според класация на големи национални медии.

Благодарение на доброто финансово управление в града бяха осъществени много проекти, за които до скоро бургазлии само можеха да мечтаят. Вече е факт ремонтираната морска градина, Морското казино се завърна към културния живот на бургазлии, улица "Христо Ботев" е изцяло реконструирана, работи се и по изграждането на пътен възел Юг, ремонтните дейности по улица "Александровска". Бяха построени множество детски площадки и детски градини, а няколко училища бяха ремонтирани. "Бургас е град, който се развива, в който се работи и това се оценява на високо ниво", коментира Диана Йорданова от ГЕРБ.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Войната в Украйна
Български тенис
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: