Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Навиват бургаската "Звездичка" за детската Балканска лига
Автор: Екип Burgas24.bg 09:27 / 07.12.2011Коментари (2)972
©
Ударното израстване на "шестмесечното бебе" от Бургас-Детски Футболен Клуб "Звездичка" намери широк отзвук не само у нас но и извън родните географски ширини. Идеята на "ЦСКА" за Балканска лига при мъжете е сравнително ново хрумване но това не е така за детските футболни школи в страни-съседки. В Гърция тя назрява и намира почва като силната движеща сила е не кой да е, а Ото Рехагел-човека извел селекцията си до европейска титла в близкото минало. Именно по одобрена от него методика се работи в детски клубове, явяващи се подготвителни на водещите клубове и реално спомагащи за вливане на свежа кръв в ДЮШ-и като задължително те трябва да бъдат с обществено полезна дейност. Заради икономическата криза, отразила се респективно и на спорта при гърците,все още се изчаква момента за действие.

Бургаската "Звездичка" е добре проучена, както и проведените до тук турнири на местно ниво от септември месец насам с участието на близо 900 малчугани което си е доста обещаващо.В бившите югорепублики организирането на детска Блаканска лига също намира одобрение и тече трескава подготовка за целта. Поканата към бургаския клуб вече е отправена,а произтичащия съвет,че и условие е "Звездичка"/Бургас/ с почетен президент Анатоли Нанков да отсее най-боеспособните си дарования като бройката не надхвърля трийсет и те да бъдат тренирани допълнително напълно безплатно. От отбора обещаха да спазят това условие и всеки треньор е задължен да посочи безпристрастно своя избор.Неотдавна всеки един от тях изкара специализиран курс в Добрич и взе кетап за това след положени изпити. От общината пък се очаква да прояви разбиране и да отпусне допълнително часове на месец ползването на някоя от спортните зали в морския град.

Сега в събота/10.12.2011г./ е своеобразния финален турнир между бургаските детски градини където ще се излъчи шампиона за календарната година.Той е с начало 11 часа в сп.зала "Младост" и традиционно ще започне с "Мила Родино" като много от децата вече са научили текста и музиката наизуст. Поканени са спортния и образователния министри Свилен Нейков и Сергей Игнатов, шефа на БФС Борислав Михайлов. Ако са възпрепятствани има уверение,че ще има техни представители. По искане на родители покани са изпратени и към наставника на "ЦСКА" Димитър Пенев и спортния директор на "Левски" Георги Иванов чрез пресслужбите на вечните съперници.Действащи и бивши бургаски футболисти както и треньори са обещали пък да дойдат за кадем.Патрон на състезанието,част от общинската спортна програма за Никулден е кмета Димитър Николов. След играните квалификации,регламента ще сблъска отборите на "Раковина" и "Брезичка" с треньор ТодорТопалов,"Изгрев" и "Делфин" с треньор Васил Костов,"Веселушко" с треньор Нено Ненов и "Коледарче" с треньор Динко Господинов. Купи,медали,грамоти,лакомства и безплатно 5Д кино са приятните изненади за участниците. От Областния съвет на БФС пък са гарантирали като подарък за победителите цялостна екипировка включваща тениски с гащети. За нуждите на тима пък са обещани тренировъчни помагала от верни приятели на "Звездичка" чиито имена и сега фигурират в клубния сайт. По молба на ОП "Спортни имоти, паркинги и гаражи" се преустановяват до края на декември в събота и неделя тренировките в зала "Никола Станчев" в к/с Меден рудник заради цялостна ангажираност с различни мероприятия. Занимания обаче ще си има по график в зала "Нефтохимик" в к/с Лазур като желаещите от всички краища на града могат да заповядат на място.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.12.2011 г.
+1
 
 
шараните айтозки да гледат и да се учат какво се казва посещаемост
Aнонимен
на 07.12.2011 г.
+1
 
 
Най якия отбор в България:-)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Олександър Усик пренаписа историята на бокса!
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева
Световният тенис поздрави Григор Димитров
Бургас се включи в предизвикателството 1SEA
Страхотната новина за Григор Димитров е факт!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: