Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
"Черно море" набеляза таланти от футболна люпилня "Звездичка"
Автор: Екип Burgas24.bg 08:54 / 20.02.2012Коментари (0)711
©
Детска футболна школа "Звездичка"/Бургас/ изигра първите си контролни срещи срещу сборни формации от други градове. Това се случи в зала "Бойчо Брънзов" където малките футболисти премериха сили със свои връстници в четири двубоя, че и по големи от тях батковци от Стара Загора и Казанлък.

Възрастовата група бе между четири и девет годинки.Именно от града на розите бе ядрото от техните дарования като те подсказаха, че казанлъшката школа все още работи и някой ден може пак да даде на родния футбол играчи като Тошко Янчев, Станимир Димитров, Антон Спасов-добре познати на бургаските запалянковци. 

Гостите на "Звездичка" дойдоха край морето със силното желание да покажат какво са усвоили след близо тригодишно обучение при своите треньори. Опитът бе на тяхна страна за разлика от бургаския клуб който се сформира през лятото на миналата година и очарова в детските градини, а съвсем от скоро развива дейност в училищата до трети клас и то не във всички учебни заведения. 

"В случая не резултатите са важни,а удовлетворението от взаимните срещи.Хубави мачове се получиха,има какви изводи да се направят", заявиха организаторите които на местно ниво периодично си провеждат турнири през три месеца.

Подочули, че в Бургас ще се случва интересно събитие, от варненския "Черно море" бяха пратили двама свои съгледвачи които набелязаха за своята ДЮШ три бургазлийчета на пет, седем и девет годинки и двама малчугани-в предучилищна и училищна възраст от гостуващия клуб. По-молба на родителите на харесаните бургаски деца не се упоменават конкретни имена но в аванс се обещавало от "Черно море" безплатно обучение в школата им,общежитие,съдействие за изместване във варненско училище,ако не сага то на по-късен етап.

"Не спираме никое дете. Крайното решение го взимат родителите. Звездичка е бургаски клуб и нашето лично желание е по напредналите да отидат след време в нашите утвърдени отбори от града", доверяват от футболната школа,от където не скриха задоволството си от незаменимия блясък в очите на възпитаниците им при четирите мача срещу старазагоро-казанлъшката формация.

"Това което се постига в бързи темпове е за пример. Запознат съм с работата на звездичките където се набляга на масовостта и знам, че там се работи правилно. Знаете, че дейност там е съвсем скорошна и е похвално, че вече им се обаждат и други отбори-по старички по ергене за да мерят сили" каза пък шефа на ДЮФ в БФС Пламен Михов, който препоръчва всички подготвителни групи в страната да се готвят по една и съща методика, съобразена със съответните възрасти.

Лично той е съдействал в изготвянето и. Не е тайна, че детския бургаски клуб се придържа ревниво от самото начало към най-харесваните и обещаващи методи на обучение.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Д-р Теодор Борисов: През 60-те години българските национали имат най-големите успехи
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Григор Димитров сред първите поставени в Рим
Григор Димитров с шанс за страхотен жребий за турнира в Рим

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: