Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Нов спортен комплекс ще отвори врати през май в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:10 / 02.03.2012Коментари (7)5932
Инвеститор на амбициозния проект е фирма "Бургас спорт" ООД, специално създадена с цел изграждане и менажиране на спортния център, собственост на Община Бургас. Мотор на проекта е Милен Георгиев, които има над 20 години футболен стаж. Възпитаник на школата на "Нефтохимик", играл в Русия, Белгия и Китай той даде своя принос за завръщането на "шейховете", в професионалния футбол през миналата година, когато сложи и край на своята дългогодишна кариера.

До него в осъществяването на проекта е друг емблематичен бургаски футболист - Георги Чиликов, сега помощник треньор на другия професионален бургаски футболен клуб - "Черноморец".

Преди седмица бе поставено началото на строителните работи по изграждането на спортния комплекс, а изключително интензивния график за работа предвижда, лентата на откриването да бъде прерязана през месец май. Спортното съоръжение е разположено на площ от 5 декара в близост до спортна зала "Бойчо Брънзов". Освен многобройните активно спортуващи бургазлии от красивия крайморски жилищен комплекс "Зорница", тук ще намерят място за своите занимания в свободното си време и много деца, които ще бъдат организирани в специализирани спортни школи по различни видове спорт, както и различни аматьорски футболни отбори. Една от идеите на собствениците на бъдещото спортно съоръжение е да възродят провеждането на работнически първенства по футбол, тенис, волейбол, баскетбол не само на местно, но и на областно и национално равнище.

Планът на спортното съоръжение предвижда да се изградят три терена за минифутбол, едно мултифункционално игрище, на което ще се играе тенис на корт, баскетбол и волейбол. Интересно в случая е и това, че проектантите са предоставили възможност трите терена да бъдат обединени и така да се получи един голям изкуствен терен, на който да се играят футболни двубои, на който да водят подготовка и професионални клубове. 

Хубавото, което също трябва да се спомене е, че в комплекса са предвидени няколко просторни съблекални, детски център, кафе клуб, фитнес на открито както и паркинг за 50 автомобила. Предвидено е и професионално електрическо осветление, което ще позволи използването на терените до късно вечерта, практика широко прилагана в Европа.

Амбицията и приоритета на хората, ангажирани с изграждането на центъра е той да се превърне в дом на една от най-големите детско - юношески футболни школи в Бургас, където ще се обучават футболисти от различни възрасти.

Днес на обекта строители, тежка техника и специалисти работиха по изграждането на първите два терена. Времето до месец май, когато е планирано официалното откриване на комплекса е кратко, но изпълнителите са категорични, че ще спазят всички срокове, без да правят компромиси с качеството на строителните работи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Mitra Ivanova
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Световният тенис поздрави Григор Димитров
Бургас се включи в предизвикателството 1SEA
Страхотната новина за Григор Димитров е факт!
Александър Зверев трябва да направи услуга на Григор Димитров днес
Григор Димитров взе втория сет срещу Фриц с кански мъки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: