Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Матушев: Положението в Поморие е критично, за Събев сме сираци
Автор: Екип Burgas24.bg 16:18 / 27.03.2012Коментари (3)1405
© Burgas24.bg
Старши-треньорът на Черноморец (Поморие) - Неделчо Матушев, даде специално интервю за спортна редакция на БТА. В него той говори за ситуацията в крайморския клуб, положението в "Б" групите, както и за националните отбори. Треньорската кариера на Матушев е свързана и с двата бургаски клуба - "Черноморец" и "Нефтохимик". От 1996 до 1998 г. той беше помощник на покойния Стоян Попов в щаба на "акулите", а от 2001 до 2003 г. водеше "шейховете". Освен това той е бил начело на отборите на Спартак (Варна), Локомотив (Пловдив), както и селекционер на младежкия и юношеския национални отбори на България. 49-годишният Матушев е бивш футболист на Нефтохимик, Славия, Спартак (Пловдив) и Розова долина (Казанлък).

Положението в Черноморец (Поморие):

Финансирането наистина е трудно, но някак успяваме да оцеляваме на този етап. Не отричаме, че имаме проблеми, така е в цялата страна. Положението е критично, като на този етап от 7-8 месеца лежим само на обещанията на собственика на футболен клуб Черноморец, който реално е и собственик на нашия клуб - Митко Събев. Засега кметството, в лицето на кмета Иван Алексиев, съхранява отбора и участваме все още в Източната "Б" група. Митко Събев настоя да остана, обеща, че нещата ще се оправят, но засега промяна няма.

Въпреки трудностите мога да кажа, че играта, която показва Черноморец (Поморие) до момента, радва зрителите. Доста момчета ни напуснаха около Нова година, сега на практика имаме почти нов отбор. На стадиона, когато домакинстваме, идват винаги по 500-600 души, ако няма мач по това време в Бургас, разбира се. Ние имаме най-резултатното нападение до момента в Източната "Б" група, отбелязали сме 30 гола. Разполагаме с почти нов отбор, повечето момчета са юноши набор `95, а те израстват покрай Слави Костенски.

В младите ни е надеждата, имаме доста талантливи футболисти. Смея да твърдя, че сме по-зле от Доростол, тъй като тук никой не казва "Край!" и да се приключва с мъките. Никой не знае дали ще го има Черноморец Поморие. Водим се сателит на Черноморец Бургас, но какво от това?

На този етап е нужно да се закрепим в "Б" група и от новото първенство да участваме в обединенения шампионат на втория ни ешелон. След като всички, или почти всички, абдикираха, редно е някой да вземе решение дали ще просъществуваме. Не са много парите за издръжката на такъв отбор като Черноморец Поморие. Аз и моите помощници имаме морални ангажименти към младите. Не можем да се отпускаме, за да не го правят и те. Все пак треньорството и футболът са моят живот.

Лошото е, че момчетата сега го карат само на амбицията, искат да се доказват, а не мислят за пари, които толкова са необходими на всички. Понякога дори им спират тока в квартирите, което е потресаващо!

Имаме млади таланти, които обаче сега се подвизават в Лудогорец, Нефтохимик, Локомотив София... 9-10 момчета ни напуснаха, но сега разполагаме с Петър Патев, Михаил Георгиев, Божидар Васев, които дойдоха при нас и се стараят да поддържат високо нивото.

Б група

Аз съм с двете ръце "ЗА" единна Б група. Тогава ще има по-добри отбори, нивото ще е по-добро. Но трябва, както в А група, да се предоставят банкови гаранции, че всеки отбор ще завърши първенството, а не да се отказва по средата на сезона. Така се обърква игровият ритъм и на останалите, не е редно. В Източната Б група според мен на този етап се играе по-силен футбол, отколкото в Западната. Доста отбори от нашата група са играли в елита на България - Етър, Ботев Пд, Спартак Вн, Добруджа... Да не изреждам всичките. Ние също спечелихме промоция, но поради ясни причини не заиграхме при най-добрите.

Сега води Любимец, който има много добър състав. Иначе в "Б" група има също качествени футболисти, които спокойно могат да играят в елита ни - Тодор Неделчев от Ботев Пд и Димитър Благов от моя Черноморец Поморие. Скоро някой отбор от "А" група ще ги привлече със сигурност.

Амбициите

Разбира се, че имам амбиции. Искам да продължа да работя, това е моята цел в живота - треньорството. Искам да се развивам. Но, ако нещата в Черноморец Поморие не се получат от новия сезон, ще потърся развитие на друго място. Някъде, където има финансова сигурност, добри условия и се работи професионално.

Националните отбори

Сега започна да пробива слънцето и при младите. Развиват се добре, това е бъдещето. Трябват по-дълги лагери, за да се опознаят момчетата. Преди, когато ги събирахме на лагер (19-годишните, набор `87), беше друго, но пък имахме таланти - Владо Гаджев, Ивелин Попов, които сега са в мъжкия национален отбор. Ако се работеше целенасочено, сега щеше да има повече резултати.

Има светлина в тунела и за мъжкия ни национален отбор. С идването на Любо Пенев ще се усети промяната. Той е играл дълги години на високо ниво, бил е при добри специалисти. Пенев има хъс и характер, дисциплиниран е и едва ли би позволил някой да му се бърка в работата. Просто трябва време. Видяхте какво стана в Лудогорец след двете поредни загуби - почнаха да плюят по Ивайло Петев, по играчите и т.н. Не трябва така. Те за първи път са под такова напрежение. Трябва да уважаваме труда на останалите и да отчитаме добрите неща.

Идват квалификациите за световното първенство в Бразилия, а нашата група е доста трудна - Италия, Дания, Чехия, все отбори с добри детско-юношески школи и бази. Но трябва да кръстосаме шпаги с тях.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 28.03.2012 г.
0
 
 
Иронията е , че за краткото време , за което този отбор се казва Черноморец има по-големи успехи от оригиналът. A собственикът му се подиграва с него .
+2
 
 
На всички е ясно, че СъбеФ НЕ милее за футбола в Бургас, той си гледа финансовата изгода и това е!
+3
 
 
Неделчо, голям си, имам честта да те познавам и ме е яд, че и на теб ти се налага да страдаш! Успех!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: