Турнир за 9-годишни стартира футболна традиция в Айтос

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:12 / 07.04.2012
973
В събота, в Айтос стартира Първия младежки футболен турнир за 9-годишни малчугани, посветен на предстоящите Великденски празници. Турнирът е организиран от Община Айтос с подкрепата и финансовото съдействие на Роберто Фаризели - италиански предприемач, който от няколко години е прехвърлил част от бизнеса си в Айтос.

В събота и неделя общо 8 отбора от Айтос, Бургас, Карнобат и Руен мерят сили на стадиона в Айтос. На зеления терен са обособени две игрища, играят се по два мача едновременно.
Един от петте айтоски отбора - "Орел" е с италианско участие. Трима от малките футболисти в тима са дошли чак от Болоня, Италия за турнира в Айтос. Алеисандро, Енрико и Якопо представиха Италия безупречно. С няколко попадения в противниковата врата, италианските момчета спомогнаха за категоричната победа на "Орел" с 8 на 0 в първата среща с отбора на "Сторм" - Айтос. Поне двайсетина италианци, бяха сред зрителите на стадиона, за да аплодират играта на малките футболисти.

Турнирът е "запазен" за деца, родени през 2003 година. Откриването беше рано сутринта в събота с представяне на отборите и състезателите. Мажоретки, акробати и фолклорни танци, предшестваха старта на футболните срещи. Момчетата от всички отбори получиха нови екипи и футболни топки.
С начален удар от кмета на Община Айтос Васил Едрев и от спонсора Роберто Фаризели, едновременно започнаха първите два детски двубоя.Съдийска комисия ще оценява и класира отборите, играе се по системата "всеки срещу всеки".
Турнирът се провежда под патронажа на кмета на Община Айтос Васил Едрев, който е решил да го превърне в традиционен, преди Великденските празници.

Всички отбори ще бъдат възнаградени с купи, а на децата, участващи в турнира ще бъдат раздадени медали и награди-изненади - огромни шоколадови великденски яйца. Медали ще получат и треньорите на всички отбори. Организаторите са подготвили и специални купи за класацията "най - добър вратар", "най - добър играч" и "голмайстор на първенството".

Футболният празник в Айтос продължава и утре /неделя, 8.04/, когато ще се играят четвъртфиналите, полуфиналите и финалът на този уникален спортен турнир.

Награждаването и закриването на турнира са планирани за 17,30 - 18,00 часа на 8 април.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).