Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Осъдиха медии около СКАТ за клевета спрямо зам.-кмет на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:18 / 23.04.2012Коментари (6)2765
©
Няколкогодишните медийни атаки от страна на вестник "Десант" и телевизия "СКАТ" срещу заместник кмета на Община Бургас инж. Костадин Марков са клеветнически.
Това се потвърждава от вече две решения на съда, по заведени от Марков дела за клевета срещу Валентин Касабов - журналист в СКАТ и Севдалина Пенева - главен редактор на вестник "Десант".

В продължение на години двете медии водят негативна кампания срещу заместник кмета на Бургас с цел да уронят доброто му име и достойнство.

Главният редактор на вестник "Десант" Севдалина Пенева е осъдена за клевета за това, че умишлено е разгласила неверни обстоятелства за инж. Марков. Присъдата е издадена от Бургаския окръжен съд и е окончателна. Освен, че са неверни, главната редакторка на вестника не потърсила и мнението на Костадин Марков, което е грубо нарушение на етичната журналистическа практика.

Това не е първата присъда на служител в медиите, управлявани от групата на СКАТ. След като преди три години телевизията и подопечният й вестник започнаха умишлена и целенасочена клеветническа кампания срещу зам.-кмета Костадин Марков, той заяви, че ще води дела за всяка невярна дума. В едно от първите дела, заведени срещу СКАТ, той осъди Валентин Касабов. Сега, с решение от 2 април т.г. по дело 1884 за 2011 г., окончателно е осъдена и Севдалина Пенева. Окръжният съд е потвърдил присъда, издадена година по-рано от Районния съд в Бургас. В нея Севдалина Пенева е призната за виновна в това, че е разгласила по отношение на Костадин Марков обстоятелства, които целят да го злепоставят и унижат пред обществото.

"Подсъдимата е действала при пряк умисъл, съзнателно целяла неправомерния резултат, който е обективизация на действията й", се посочва в решението за съда. Според магистратите става въпрос за "умишлена престъпна дейност".

В статиите на Пенева става дума за обществени поръчки, които според нея били "мафиотски търгове", възложени и управлявани от зам.-кмета Костадин Марков. По време на съдебните дела категорично се изяснява, че Марков няма нищо общо нито с тези търгове, нито с фирмите, които ги печелят. Той дори не ги е възлагал, нито ги е провеждал. Доказателствата, представени от Община Бургас, от проверки на Сметна палата, Комисия за защита на конкуренцията, са категорични, че нарушения няма.

"Подсъдимата е действала при пряк умисъл, тъй като е знаела, че фактите са неверни и позорящи, знаела е, че с тази публикация ще навреди на доброто име на Марков и въпреки това ги е публикувала без да извърши проверка... От противоправното й поведение са причинени виновно неимуществени вреди на тъжителя", се казва още в решението.

Осъдената ще трябва да плати глоба и обезщетение, както и да възстанови съдебните разходи.




Още по темата: общо новини по темата: 1
24.04.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.04.2012 г.
0
 
 
Вече е време СЕМ да преразгледа лиценза на СКАТ и Валерянчо да остане без телевизията плювалник, е не че сега някой го гледа ама така му се пада на безгрешния ром, спасителя на джамията!
Aнонимен
на 23.04.2012 г.
0
 
 
А браво!! И това им е малко на плювалницата СКАТ, пък то кой и ги гледа още..
Aнонимен
на 23.04.2012 г.
0
 
 
Браво! Най-после тия поръчкови и марионетни плужеци да си получат заслуженото! Чудя се все пак, колко ли трябва да си жалък, за да изпълняваш безропотно волята на един самовлюбен в себе си комплексар с мания за величие, а всъщност прогнил от алчност. Айде Касабов е ясен, ама Севдалина Пенева някога беше истинска журналистка. Кризата и бедността са лошо нещо, но позорът остава ЗАВИНАГИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: