Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Майстори от 13 държави ще играят билярд в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:17 / 03.07.2012Коментари (0)833
©
На 7 и 8 юли /събота и неделя/ в Бургас ще се проведе BEST OF THE EAST - международен турнир по билярд в дисциплината Пул 10-та топка. Участниците са от 13 държави - Унгария, Полша, Чехия, Румъния, Англия, Индия, Украйна, Русия, Македония, Словакия, Сърбия, Кипър и България. Сред тях са и родните надежди - републиканските шампиони Станимир Русланов и Мария Левова. Днес те участваха в пресконференция по повод турнира, заедно с председателя на Българска билярд федерация Иван Каменарски и зам.-кмета на община Бургас д-р Лорис Мануелян.

"Състезанието ще се проведе в Мол Галерия. Утвърдена практика при билярдните състезания навън е да се играе в големи търговски центрове, но в България го правим за първи път. Бургас е градът, който най-много помага за развитието на тази игра, така че спокойно можем да го наречем столица на билярда", заяви Иван Каменарски. 

BEST OF THE EAST ще бъде официално открит в събота от 10.30 часа.

Предвидени са атрактивни демонстрации и игри с публиката. Като съорганизатор Община Бургас е осигурила 7000 лева награден фонд. Гост на турнира ще бъде изпълнителният директор на Световната Пул Билярд Асоциация - Марчин Кжемински. Освен парична награда, победителят ще спечели квота за участие в турнир от най-висок ранг, с награден фонд от 50 000 долара, който ще се проведе в Москва.

"Българска билярд федерация е първата у нас, спечелила финансиране от Европейската комисия със спортен проект на стойност 166 000 евро. В него тя си партнира с билярдните федерации на Полша, Словакия, Чехия и Румъния. За провеждане на обучението по проекта Българска билярд федерация избра град Бургас", каза още Иван Каменарски.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Олександър Усик пренаписа историята на бокса!
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева
Световният тенис поздрави Григор Димитров
Бургас се включи в предизвикателството 1SEA
Страхотната новина за Григор Димитров е факт!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: