Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Бургазлия ще се опита да впечатли Ивайло Петев
Автор: Екип Burgas24.bg 07:56 / 14.09.2012Коментари (0)680
©
Талантът на Ариана Аматьорска Лига 2012 Димитър Цветанов ще изкара пробен период в лагера на Лудогорец следващата седмица. 21-годишният бургазлия, който спечели специалната награда за най-перспективен футболист в националното първенство на Ариана за 2012 г., ще има уникалния шанс да се докосне до професионалния футбол и да бъде част от състава на националния шампион на България. Димитър ще замине за Разград след мача на шампионите срещу Литекс в Ловеч тази събота. Той ще се включи в тренировъчните занимания на отбора, ще се готви наравно с футболистите и ще се опита да се възползва от шанса да впечатли спортно-техническото ръководство на отбора. Освен това ще усети и атмосферата преди един от най-интересните сблъсъци в българския футбол - мачът между Лудогорец и ЦСКА на 22 септември.

Талантът Димитър Цветанов е играч на аматьорския отбор "Бастун", с който участва в турнира на Ариана. В регионалното издание на надпреварата в Бургас Димитър и неговите съотборници спечелиха сребърните медали, а само липсата на късмет ги лиши от титлата край морето. Във финалната среща "Бастун" се изправи срещу силния тим на "Силвър Клуб" с легендата от близкото минало Малин Орачев в състава си. В редовното време мачът завърши наравно, но лотарията на дузпите отсъди в полза на "Силвър Клуб" (5:6). Въпреки второто си място в Бургас, "Бастун" се класираха за големия финален турнир на Ариана (6-8 юли) в Пловдив. Точно с изявите си по време на гранд финала "под тепетата" Димитър Цветанов впечатли представителите на БФС и Ариана и спечели специалната наградата "талант на турнира".

Димитър Цветанов е бил дълго време част от юношеските формации на "Черноморец" и "Нефтохимик" (Бургас). В момента е студент в Икономически университет Варна и успоредно с образованието си, работи в частна фирма за възстановяване на данъци. В свободното си време се отдава активно на футзал. Играе в "Черно море-Мания", клубът-шампион на Варна и вицешампион на България за 2012 година, както и в аматьорския турнир на Ариана с тима на "Бастун". Има няколко участия в националния отбор на България по футзал, бил е част от националния ни отбор по време на последните две квалификации за световното първенство по футзал през 2012 година.

С какви очаквания Димитър отива в Разград: "Изключително съм щастлив, че организаторите от Ариана ме избраха за талант на турнира. За мен ще бъде чест да отида на проби в Лудогорец. Интересно ми е да видя как се работи в Разград, защото съм сигурен, че те са един от най-добре организираните отбори в България. Надявам се всичко да е на високо професионално ниво. Престоят ми в Лудогорец ще е възможност да натрупам опит, да се запозная с национални състезатели, да поговоря с Ивайло Петев. Ще науча и неща от кухнята относно тактиката на отбора, което може да ми помогне и в първенството по футзал".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: