Бургазлия ще се опита да впечатли Ивайло Петев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
07:56 / 14.09.2012
681
Талантът на Ариана Аматьорска Лига 2012 Димитър Цветанов ще изкара пробен период в лагера на Лудогорец следващата седмица. 21-годишният бургазлия, който спечели специалната награда за най-перспективен футболист в националното първенство на Ариана за 2012 г., ще има уникалния шанс да се докосне до професионалния футбол и да бъде част от състава на националния шампион на България. Димитър ще замине за Разград след мача на шампионите срещу Литекс в Ловеч тази събота. Той ще се включи в тренировъчните занимания на отбора, ще се готви наравно с футболистите и ще се опита да се възползва от шанса да впечатли спортно-техническото ръководство на отбора. Освен това ще усети и атмосферата преди един от най-интересните сблъсъци в българския футбол - мачът между Лудогорец и ЦСКА на 22 септември.

Талантът Димитър Цветанов е играч на аматьорския отбор "Бастун", с който участва в турнира на Ариана. В регионалното издание на надпреварата в Бургас Димитър и неговите съотборници спечелиха сребърните медали, а само липсата на късмет ги лиши от титлата край морето. Във финалната среща "Бастун" се изправи срещу силния тим на "Силвър Клуб" с легендата от близкото минало Малин Орачев в състава си. В редовното време мачът завърши наравно, но лотарията на дузпите отсъди в полза на "Силвър Клуб" (5:6). Въпреки второто си място в Бургас, "Бастун" се класираха за големия финален турнир на Ариана (6-8 юли) в Пловдив. Точно с изявите си по време на гранд финала "под тепетата" Димитър Цветанов впечатли представителите на БФС и Ариана и спечели специалната наградата "талант на турнира".

Димитър Цветанов е бил дълго време част от юношеските формации на "Черноморец" и "Нефтохимик" (Бургас). В момента е студент в Икономически университет Варна и успоредно с образованието си, работи в частна фирма за възстановяване на данъци. В свободното си време се отдава активно на футзал. Играе в "Черно море-Мания", клубът-шампион на Варна и вицешампион на България за 2012 година, както и в аматьорския турнир на Ариана с тима на "Бастун". Има няколко участия в националния отбор на България по футзал, бил е част от националния ни отбор по време на последните две квалификации за световното първенство по футзал през 2012 година.

С какви очаквания Димитър отива в Разград: "Изключително съм щастлив, че организаторите от Ариана ме избраха за талант на турнира. За мен ще бъде чест да отида на проби в Лудогорец. Интересно ми е да видя как се работи в Разград, защото съм сигурен, че те са един от най-добре организираните отбори в България. Надявам се всичко да е на високо професионално ниво. Престоят ми в Лудогорец ще е възможност да натрупам опит, да се запозная с национални състезатели, да поговоря с Ивайло Петев. Ще науча и неща от кухнята относно тактиката на отбора, което може да ми помогне и в първенството по футзал".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).