Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Търси се финансиране за изграждане на зала с капацитет 7-8 хил. души в к-с "Изгрев"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 11.10.2012Коментари (0)1088
©
Планирали сме и дано осъществим тази идея, да изградим многофункционална сграда в к-с "Изгрев" с капацитет между 7 - 8 хил. души, посочи пред Радио "Фокус" зам-кмета по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян. По думите му този капацитет ще даде възможност сградата да се използва за сериозни и значими спортни международни събития, но и за културни прояви. 

"Това е една от мечтите ни и кмета Димитър Николов работи много сериозно, за да се осигурят средства и се надявам това до 3-4г да стане", каза още д-р Мануелян. По думите му Бургас се развива много добре що се отнася до спорта. Града е имал традиции, които сега се възстановяват и се появяват, и нови спортове. 

"За това е нужна и съответната база и в това отношение общината прави повече от възможностите си. Бяха изградени много спортни площадки и комплекси, предстои изграждането на спортен комплекс в "Меден рудник" там ще има басейн и спортна зала. 

Предстои също и изграждането на голям спортен комплекс с закрит и открит басейн и зали за тренировка в к-с "Славейков", посочи зам-кмета като допълни че и в областта на спорта общината се грижи за хората с увреждания. Това се вижда още в наредбата за финансиране на спортните клубове, където има точка в критериите според която отбори които взимат хора от институциите или с увреждания, получават бонус повече точки. 

Отделно всяко ново обществено съоръжение е съобразено с изискванията на хората с увреждания. В Община Бургас има човек, който контролира проектите как се изпълняват и дали са удобни за хората с увреждания.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Олександър Усик пренаписа историята на бокса!
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева
Световният тенис поздрави Григор Димитров
Бургас се включи в предизвикателството 1SEA
Страхотната новина за Григор Димитров е факт!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: