Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлии ще даряват пари за изграждането на параклиса в Морската градина
Автор: Екип Burgas24.bg 10:29 / 19.12.2012Коментари (3)2239
©
В навечерието на коледните празници реално стартира кампанията по набиране на средства за изграждане на параклис "Св. Георги Победоносец" в Морската градина на град Бургас. Седемдесет хиляди лева са необходими за да имат бургазлии параклис в любимото си място за разходка и отдих.

За събирането на нужните средства инициативният комитет, с председател областния управител Константин Гребенаров, разчита всички граждани да се включат в кампанията, за да може Бургас да се развива модерно и едновременно с това да съхрани историята и духовността си. Ето защо и най-малкото дарение ще бъде важна част от общото желание да се осъществи начинанието. Всеки може да остави своя принос в специално поставените за целта благотворителни урни в МОЛ Галерия Бургас.

Областната администрация избра да постави урните за дарения в мола заради ангажираността на ръководството му към социалните инициативи и заради големия поток от посетители в него. Вчера те бяха запечатани от нотариус в присъствието на председателя на инициативния комитет Константин Гребенаров и мениджъра на мола Симона Първанова. От днес служители на търговско-развлекателния център раздават брошури с подробна информация за кампанията. Предвижда се тя да продължи през следващите 2 месеца.

Инициативният комитет разчита освен от гражданите, каузата да бъде подкрепена и от бургаския бизнес. Банковата сметка, на която това може да бъде направено е: BG 85 IORT 7378 5008 8777 00 - ИНВЕСТБАНК, клон Бургас.

В инициативния комитет, който ще работи за изграждане на параклиса, освен областният управител Константин Гребенаров, кметът на Бургас Димитър Николов и Сливенският Митрополит Йоаникий, участват известни бургаски имена сред които обичаният композитор Стефан Диомов, футболистът и спортен директор на ФК "Черноморец" Радостин Кишишев, инж. Цанко Иванов - председател на Бургаска търговско-промишлена палата, Видка Вълчева - зам. председател на Търговско-индустриална камара Бургас, Димитър Янакиев - председател на Строителната камара, Комодор Митко Петев - командир на Военноморска база Бургас, инж. Николай Кожухаров - майор от резерва, вносител на идеята, арх. Филипа Гугучкова - автор на проекта, Митко Иванов - председател на Дружеството на художниците, Десислава Георгиева - председател на Дружеството на журналистите и кореспондентите в Бургас.

"Празниците винаги са и време за равносметка. Вярвам, че през изминалата година довършихме много важни за областта ни дела, останаха и много за следващата. Наложи се да сме по-силни от всякога в не малко трудни моменти. Но знам, че въпреки всички трудности бургазлии умеем да отстояваме каузи и да ги сбъдваме. Призовавам всички да дадат своя малък принос за едно голямо дело, което ще остане за векове напред", каза областният управител.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.12.2012 г.
0
 
 
Колко яко. IBAN-a е невалиден... как да направя дарение
Aнонимен
на 19.12.2012 г.
0
 
 
Чудесна инициатива! Нека Общината задели таксите от "Синя зона" за 1 месец и ето ти парите за параклиса..... Ама не се прави така...Първо някой виден човек/ с възможности/ да дари примерно 5 хил.лева и оттам нататък да се събирта. АС не- пускайте в урните...Не се ли поучихте от примера на Коджакафалията!?
0
 
 
По-добре да оправят първо Св Св Кирил и Методий
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: