Падна обвинението към уличените в "черно тото" футболисти на Черноморец и Нефтохимик

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:43 / 17.04.2013
2133
Oбвинението срещу футболисти на Черноморец и Нефтохимик, които бяха замесени в скандал с "черно тото", падна, съобщи ТВ 7. В средата на декември спецполицаи от ГДБОП задържаха като участници в схема за залози Преслав Йорданов, Румен Трифонов, Даниел Младенов, Георги Терзиев, както и братята Пламен и Галин Димови и Любомир Божинов.

Скандалният случай ще влезе в съдебна фаза до месец. Това съобщи наблюдаващият прокурор Христо Колев на пресконференция в Бургас. Той информира, че футболистите са оневинени, защото са залагали само на международни мачове, а не на български.

От районната прокуратура не уточниха дали в разследването са използвани СРС-та, но се потвърди, че организацията на залозите е ставала по телефона. В момента има три лица, привлечени като организатори на залозите, които са с мерки "парична гаранция". Тримата не са действащи футболисти. За участници в схемата са сочени футболистите, сред които до момента няма привлечени като обвиняеми.

"Организацията е залагане чрез телефонни обаждания до лица, които залагат в чужди сайтове, след това изплащат сумите. Лицата, които са организирали залаганията, са били в състояние да предложат парични средства, които не са били изискуеми в началото на залаганията", коментира Христо Колев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).