Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Митко Трендафилов: Черноморец има всичко на всичко един автобус привърженици
Автор: Екип Burgas24.bg 11:13 / 10.05.2013Коментари (7)4247
©
Митко Трендафилов е истинска легенда на Нефтохимик и може би най-обичаният фут­болист в историята на клуба. Той е посветил повече от 16 години от живота си на "шейхо­вете", като преди две години с гол на 41-го­дишния тогава футболист "нафтата" се вър­на в професионалния футбол. И в момента той продължава да работи в любимия си клуб, където е главен селекционер. С Трен­дафилов говорим непосредствено след като бургазлии спечелиха промоция за елита.

Г-н Трендафилов, честито завръщане в елита. Празнувахте ли с отбора след по­бедата в Шумен?
- Имаше малко празненство, но нека изиграем и оставащи­те два мача и тогава ще отбележим повода подобаващо. Всяко нещо с времето си.

Имаше обаче един период по вре­ме на първенството, в който не знаеше дори дали Нефтохимик ще продължи участието си в "Б" група....
- Да, така е. Бих го нарекъл миникриза. Това не се беше полу­чавало никога в Неф­тохимик - футболисти­те да чакат по една-две заплати, да не по­лучават премии. Труд­но беше, но го преодоляхме. Това стана с помощта на кмета г-н Николов, който ни по­даде ръка в този мо­мент.

Вие сте главен селекционер в Неф­тохимик. Какви фут­болисти ще търсите, за да бъде отборът равностоен и в ели­та?
- Вече сме говорили с треньорите. Имаме ясна представа какви футболисти ни трябват. На този етап мога да кажа, че най-добрите. От дру­га страна, няма и да се изхвърляме. Едва ли през следващия сезон Нефтохимик ще си постави някакви неизпълними цели. Всичко трябва да стане постепенно. Мисля, че селекцията ни за­виси най-вече от бю­джета на клуба. Ще действаме според възможностите си.

Към българи или чужденци ще се ор­иентирате?
- Това мога да го ка­жа в хода на подготвителния период. Със сигурност обаче ще се концентрираме върху нашия пазар. Ако ни трябва по-гол­ямо качество, можем да погледнем и навън, но това не е задължи­телно. Знаете какви проблеми има с чуж­денците.

Има ли опасност Нефтохимик да не изглежда добре в първенството?
- Не, Нефтохимик е явление, ние не сме като други случайни отбори, които по грешка попаднаха там и сега не се знае къде са. Успокоителното за нас е, че ,А" група ве­че не е това, което бе­ше. В последните 3-4 години много падна нивото. Ние добре познаваме отборите в елита, не се страхува­ме от тях.

Преди две годи­ни с ваш гол като футболист на баража Нефтохимик се върна в "Б" група. Как се чувстваше футбо­лист, изминал вашия път, във "В" група?
- Да ви кажа честно - това си е абсолютно любителски и аматьорски футбол. Там може да играе всеки, който работи през седмицата, а в неделя иска да се разтовари за час и половина. Като знаем какви са терените, какви съдии ръководят срещите...

Догодина в елита ще има два отбора от Бургас...
- Това е чудесна но­вина. Ще има конку­ренция и на градско ниво. Дори и в момен­та Черноморец е мно­го добър отбор. Те имаха известни проб­леми с чужденците, заради които промен­яха начина на игра. Въпреки това обаче може би трябва да са на по-челна позиция, отколкото са в момен­та. Иначе между фе­новете не може да има сравнение. Черноморец има един автобус привърженици всичко на всичко. Нефтохимик е много по-обичаният и под­крепян отбор в Бур­гас. Всяко сравнение е неуместно.

Преди година и половина бяхте съкратен като гла­вен селекционер на Нефтохимик. За­боля ли ви?
- Така е, но ги раз­бирам шефовете. Те искаха да съкратят бюджета, да намалят разходите. А моята функция беше така­ва, че можеше и без нея. И с мен, и без мен беше все тая. На никого обаче не съм обиден. А и не държа да бъде аз човекът, от когото зависи всичко в клуба. Хора­та, които ме позна­ват, ще го потвърдят. Този период съм го забравил.


Бяхте вицешампион с Нефтохимик, яд ли ви е, че не вдигнахте титлата с отбора в средата на 90-те години?
- Безспорно. Нека не звучи претенциоз­но, но по това време Левски и ЦСКА се равняваха по нас. Те идваха в Бургас с единствената мисъл да паднат с по-малка разлика. В продъл­жение на поне 3-4 го­дини ние бяхме най-добрият отбор в Бъл­гария - като стил, ка­то футбол. Ние дикту­вахме модата. Бяхме страхотен колектив, едно цяло. Всички играчи бяхме семейни приятели, уважавахме се страхотно. Мога да ви кажа, че поне 6-7 от нас получаваха много по-примамливи фи­нансови предложения от други клубове, но останахме верни на Нефтохимик. Правех­ме го заради хората, които пълнеха ста­диона. Нефтохимик е играл пред препълне­ни трибуни, дори сре­щу последния в кла­сирането. Това показ­ва обичта и уваже­нието на хората. Те идват заради нас, а не да гледат съперни­ка, както е сега. В момента някои стадио­ни в провинцията се понапълват само при гостуване на грандо­вете, но това е зара­ди Левски и ЦСКА.

И все пак защо не станахте шам­пиони?
- Ето това е еди­нственото лошо не­що от този период. Но явно е имало и други фактори, които са определяли носи­теля на титлата. Го­дини по-късно раз­брахме за някои от тях. Ние пък бяхме страшно коректен отбор, играехме ви­наги честно. Може и това да ни е попре­чило. Но никой не може да ни отнеме тръпката на терена.

Възможно ли е този Нефтохимик да надмине онзи славен отбор?
- Никога не казвай "никога". Дано да стане, аз го желая. Всички искаме на­шият Нефтохимик да е част от нещо много голямо, много се­риозно. Затова оба­че трябват мощни спонсори и идеална организация.

Вашият тран­сфер в ЦСКА пре­дизвика първия се­риозен скандал по оста Бургас - Со­фия. Защо се стиг­на до подобна дра­ма?

- Много беше неп­риятно. Най-вече ме болеше за ЦСКА, но нямаше какво да направя - това бяха отношения между клубовете. И до днес не знам дали Порточанов има пръст в тази история. Най-ощетени бяхме ЦСКА и самият аз. Имах тригодишен договор, а останах на "Армията" само 6 месеца.

Източник: "Меридиан мач"

Още по темата: общо новини по темата: 2
09.05.2013
08.05.2013






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на taormina
премахни филтъра

-4
 
 
Мите, а ти с тези привърженици горе на снимката ти колко автобуса пълниш
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: