Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Краси Балъков и Лорис Мануелян откриха големия финален турнир на Ариана Аматьорска Лига 2013
Автор: Екип Burgas24.bg 16:35 / 09.08.2013Коментари (0)1450
©
Кулминацията на надпреварата и демонстративният мач с шампиона на България „Лудогорец“ са в неделя
Футболната легенда Красимир Балъков и зам.-кметът на община Бургас Лорис Мануелян откриха днес в морския град финалната надпревара в турнира Ариана Аматьорска Лига 2013. През следващите три дни мобилният стадион "Ариана Арена", специално изграден на централния плаж в Бургас, приема 16-те отбора-финалисти от регионалните кръгове на надпреварата. Тимовете ще се борят за голямата награда на Ариана - титла и демонстративен двубой с шампиона на България "Лудогорец". Кулминацията предстои в неделя, когато в 11.20 часа започва финалът на турнира, а в 19.45 ч. e дългоочакваният сблъсък между новия шампион на Ариана и двукратния професионален първенец на България - "Лудогорец".

Посланикът на Ариана Аматьорска Лига Красимир Балъков подари два специални футболни екипа на кмета Димитър Николов и неговия заместник Лорис Мануелян, в знак на уважение за гостоприемството на община Бургас. Зам.-кметът Мануелян пожела оспорвана надпревара на играчите и положителни емоции за феновете по трибуните на стадион "Ариана Арена", разположен на това интересно място на плажа в Бургас.

Организаторите от Ариана поставиха за задача на Красимир Балъков да наблюдава и определи най-полезния играч на турнира, когото ще награди със специална статуетка в неделя. "Радостни сме, че през тази година избрахме Бургас за домакин на големия финал на Ариана Аматьорска Лига. През следващите три дни ще наблюдаваме най-добрите аматьорски отбори на България в едно истинско футболно зрелище. Както в досегашните издания, предизвикателството да победиш свои равностойни съперници, е голямо. Още по-голямо е обаче да се изправиш срещу двукратния професионален шампион - "Лудогорец". Затова призоваваме всички отбори да покажат най-доброто, на което са способни и най-добрият да заслужи титлата "шампион на Ариана Аматьорска Лига 2013", заявиха от Ариана.

С изпълнение на символичен център на мача между отборите на "VIP Dent" (Пловдив) и "МАРИБОР" (София), Гранд Финалът на Ариана бе официално открит. Отборите на "Sbornaya" (Благоевград), "Ривър Плейт" (Плевен), "Слънце-Уефалона" (Хасково), "Оазис" и "Vip Dent" (Пловдив), "Марибор" и "Стрелците" (София), "па паа" (Велико Търново), "Алекс ОК" (Габрово), "ФК Русе" (Русе), "Вълците" (Шумен), "Ветерани Черно Море" и "А отбора на пожарната" (Варна), "Etalon" (Монтана), "НАП" (Стара Загора) и "Сион" (Бургас) са претендентите за титлата на Ариана през 2013 г. Те ще бъдат разпределени в групи по 4 отбора, като всеки тим ще изиграе по 3 срещи в групова фаза. Първите два от група се класират за 1/4 финалите на турнира, където срещите се решават с преки елиминации. След тях са решителните полуфинални двубои, за да се стигне до най-очаквания от всички финал. Ще узнаем името на шампиона тази неделя, след 11.20 часа, когато започва финалът на състезанието.

Срещата с националния шампион "Лудогорец" е голямата награда в непрофесионалния турнир на Ариана, който събира и мотивира аматьорските футболни отбори в страната за четвърта поредна година. Тринадесет български града посрещнаха регионалните състезания в Ариана Аматьорска Лига в периода април-юли 2013 г. В тях се включиха общо 1577 отбора с 15 770 състезатели. Бяха изиграни 1579 мача с отбелязани 7582 гола и общо игрово време от 790 часа. Така за четвърта поредна година Ариана Аматьорска Лига се превърна в една от най-мащабните масови спортни прояви у нас.

Шампионът на аматьорската лига ще посети на живо мача за Супер Купата на Европа между Байерн Мюнхен и Челси на 30 август в Прага.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Трима българи са на полуфинал на сингъл на тенис турнира в Бургас
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Христо Захариев отново е на линия за "акулите"
Кметът на Бургас не спази думата си към Черноморец
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: