Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Футболни легенди идват за Шампионската лига на "Звездичка"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:52 / 05.12.2013Коментари (0)1142
©
Стотици деца от бургаските детски градини очакват с трепет заключителната фаза от мини шампионска лига по детски футбол в Бургас. Организатори са ДФК "Звездичка" и община Бургас. Пресявките вече са история и шест учебни заведения заслужиха правото да играят неповторими като заряд финали. Те ще са в новоремонтираната спортна зала "Бойчо Брънзов" от 17:30 часа на Никулден. "Изгрев" с треньор Иван Дончев, "Златното ключе" с треньор Тодор Топалов, "Делфин" с треньор Иван Дончев, "Синчец- кв. Банево" с треньор Николай Христов, "Брезичка" с треньор Йоско Йосков и "Ран Босилек" с треньор Тодор Топалов, ще се изправят едни срещу други в епични мачове за челните места.

Регламентът включва две групи по три тима, като във всяка една, ще се играе по системата всеки срещу всеки. Победителите се срещат на големия финал, а заелите второ място, играят малък финал. Спортният празник е гарантиран, сигурно е присъствието на най- успелите бургаски футболисти Радостин Кишишев и Златко Янков- Фара. Те нееднократно са изказвали възхищението си от работата и полаганите грижи в ДФК "Звездичка".

"Толкова малки и толкова научени. Когато знаеш как се работи с толкова малки, резултатите са обещаващи. Няма по хубаво нещо от спорт, поднесен по най- достъпния и приемлив за момичетата и момчетата начин" категорични са двамата. Те ще изгледат срещите в компанията на регионалния шеф на БФС Емил Табаков, шефката на общинския отдел "Спорт" Веселина Деведжиева, началника на РИО- Бургас Георги Даутев, зам.- кмета д-р Лорис Мануелян, областния управител Павел Маринов и много други съмишленици, родители, баби, дядовци, възпитателки и директорки на градини.

Сред тези други ще са и бизнесмените, подпомогнали финансово бургаската школа при похвалната инициатива да се изградят няколко мини стадиона в общинските детски градини, за нуждите на подрастващото поколение. С днешна дата те станаха вече седем, предстои къртовска работа по още толкова, ако има осигурено финансиране, ще се работи и през студените месеци.

"Адмирации за Петър Алексиев и хората около него. Никой досега не се е ангажирал да прави нещо подобно. В качеството си на заместник кмет по спорта съм горд, че имаме такава школа, която е ковачница хем на футболисти, хем и на спортно- материална база. Забележете, те правят това, при положение, че все още нямат собствена база и където тренират плащат наеми" каза д- р Лорис Мануелян. По традиция, началото на всяко състезание започва с химна. Така ще бъде и на никулденската надпревара, която е най- масовата в спортната програма на общината. Децата ще са облечени с разноцветна спортна екипировка. Такава бе ушита за всички детски градини работещи с ДФК "Звездичка" като дарението за Бургас, пак бе осигурено със съдействието на детския тим по футбол. Най- верните фенове на малките дарования- техните родители, обещават да създадат неповторима атмосфера по трибуните в зала "Бойчо Брънзов". Адреналинът ще се покачи допълнително и ако председателя на клуба Петър Алексиев спечели статуетката "Бург на годината за 2013", фаворит е той, номинирани са и други бургаски авторитети, отчели се с принос в обществена полза през календарната година.

"Признанието ще е за голямото семейство на Звездичка, убеден съм, че съумяваме да обединяваме малки, големи и още по- големи. Удовлетворен съм, че сме полезни на родния спорт и на родното образование, дано Господ е с нас и за в бъдеще" каза Алексиев. За него няма спирачка и часове след финалите при порасналите бебета, ще поеме към Велико Търново за участие в републикански турнир за ученици, родени 2005/ 2006 година. Това са момичета и момчета от школата, които обогатиха ударно футболните си умения през изминалите месеци и сега ще се изправят срещу връстници от други географски ширини. Паралелно- събота и неделя в бургаската зала "Царството на футбола", ще се проведе друг турнир за ученици, организатори са БФС и ДФК "Звездичка".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Две европейски титли за СКК Киокушин Спирит от Европейското първенство
Няколко поправки на рекорди в последния ден Купата на кмета в Бургас по плуване
Ансамбълът ни остана четвърти на съчетанието с пет обръча в Будапеща
Нашите "златни момичета" отново са на върха в Европа
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на Ролан Гарос

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: