"Звездичка" се побратимиха със своите връстници от италианския "Реал Сан Просперо"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:53 / 29.01.2014
1255
Споразумение за партньорство подписаха днес в Община Бургас, ДФК "Звездичка" - Бургас, България и ФК "Реал Сан Просперо" - Реджо Емилия, Италия.

И двете страни изразиха своята готовност да развиват активна съвместна дейност в името и в полза на децата и да обменят полезни практики, чрез учебно-тренировъчни лагери и семинари, приятелски турнири, съвместни тренировки и обмен на опит при деца и треньори.

На събитието присъстваха зам. кмета на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, Веселина Деведжиева, началник Отдел "Спорт", представители на ДФК "Звездичка", начело с техния председател Петър Алексиев, делегация от италианския "Реал Сан Просперо", в лицето на Карло Рицо - президент на футболна спортна асоциация "Реал Сан Просперо" и Клара Флоримо - технически директор и консултант по всички въпроси в младежкия сектор на ФК "Реал Сан Просперо". Клара Флоримо е изключителен авторитет във футболните среди в цяла Италия, признат и много уважаван професионалист, заради нейния огромен опит и постигнати сериозни резултати като треньор и консултант.

ФК "Реал Сан Просперо" е известна в Италия с модерния си подход в развиването на футбола като масов спорт и с добрата си работа с деца от ранна футболна възраст до навършване на пълнолетие. Обучението става на специални кампуси и е съобразено с възрастта на всеки малчуган.

Бургаският ДФК "Звездичка", е най-сериозната и просперираща школа в България. Малките Звездички са истински шампиони и завоюваха престижни победи във всички турнири на национално и международно ниво, през последните две години. Техният председател Петър Алексиев, получи приза "Бург на годината" за 2013 година, като признание за цялостната дейност на школата и приноса и за Бургас и спорта.

Екипът на "Звездичка", ще върне визитата на своите нови партньори и приятели с посещението си в Италия през м. Март, тази година.

Обсъжда се възможността ФК "Реал Сан Просперо", да бъде сред участниците в престижния международен футболен турнир в Бургас, през лятото, на който "Звездичките" са домакин и организатор.

Редица авторитетни футболни клубове от Стария континент, вече са заявили своето желание за участие в детската надпревара "Звездичка къп".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).