Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
29 стотни лишиха братя Янакиеви от олимпийска виза
Автор: Екип Burgas24.bg 14:18 / 18.06.2008Коментари (0)336
29 стотни лишиха братята Иво и Мартин Янакиеви от олимпийска виза за игрите в Пекин 2008. Двойката скул на България финишира на 3-то място във финала на Олимпийската квалификационна регата по гребане в Познан, като само 29 стотни ги отделиха от 2-то място, което гарантираше виза за участие в Пекин 2008.

Иво и Мартин Янакиеви преминаха дистанцията от 2000 метра за 6:36.39 мин., като изостанаха само на 29 стотни от руснаците Алексей Свирин и Александър Корнилов, които финишираха за 6:36.10 мин. Първото място заеха китайците Су Хуи и Лиан Жан с време 6:32.59 мин.

Братя Янакиеви не стартираха по най-добрия начин във финалната гонка в Познан. След първите 500 метра двамата бургазлии се движеха на 5-та позиция като изоставаха от първите две лодки на Китай и Русия на повече от 4.50 секунди. По средата на дистанцията на 1000 метра двойката скул на България се придвижи на 4-та позиция, но разликата между братя Янакиеви и първите два екипажа на Китай и Русия дори нарасна на около 6 секунди. От тук започна атаката на двамата български гребци, които атакуваха мощно с цел да достигнат до едно от първите две места, които им гарантираха виза за участие на Олимпиадата в Пекин 2008. 500 метра преди финала Иво и Мартин Янакиеви се придвижиха на 3-та позиция, като съкратиха дистанцията с първата лодка на Китай на 5 секунди и значително с лодката на Русия на 3,60 секунди. Финалната атака на братя Янакиеви продължи с пълна сила. Двамата атакуваха мощно, като увеличиха рязко и темпото на загребване. Българската лодка започна видимо да застига руснаците Алексей Свирин и Александър Корнилов. Малко преди финала двете лодки на България и Русия почти се изравниха и пресякоха финалната линия видимо едновременно.
В крайна сметка фотофиниш отреди второ място за лодката на Русия и трето за лодката на България, като разликата между двете лодки бе едва 0,29 секунди в полза на Свирин и Корнилов.

Така лодките на Китай и Русия спечелиха последните две квоти за участие на Олимпиадата в Пекин 2008. Българската двойка скул - Иво и Мартин Янакиеви не успяха да се класират за участие в Пекин 2008.

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров написа нова глава в кариерата си с първи 1/4-финал на "Ролан Гарос"
Григор Димитров пред "Фокус": Можеха по-рано да ни преместят, само нашите два мача не бяха изиграни
Григор Димитров атакува историята на Ролан Гарос днес
Григор Димитров с нов 1/8-финал на "Ролан Гарос" след епика на централния корт
Финала в ШЛ: Букмейкърите фаворизират Реал (Мадрид)! Възможна ли е изненада?

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: