Баскетбол на колела – вече и в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:14 / 14.03.2014
725
Днес бургаският спортен клуб "Джавелин" /с председател Есмерай Ибрям/, който работи с хора с увреждания, направи демонстрационна тренировка, за да покаже как се играе баскет в количка.

Инициативата е подкрепена финансово от Ротаракт клуб "Бургас Пиргос" и логистично от Община Бургас, която предоставя безплатно своята спортна база и субсидира "Джавелин".

С баскетбола на колела Бургас става един от малкото български градове, които развиват този набиращ бърза популярност параолимпийски спорт. Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян пожела успех и дълголетие на инициативата, а от мъжкия баскетболен "Черноморец" обещаха да помагат в подготовката на "Джавелин" и неговия треньор Константин Пеев. Любопитно доказателство за космополитността на Бургас е фактът, че в отбора има руснак и италианец, постоянно живеещи тук.

Събитието бе уважено и от най-успешния ни параолимпиец Стела Енева.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).