Станка Златева стъпи на европейския връх!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:04 / 05.04.2014
598
Най-добрата българска състезателка в борбата Станка Златева отново е европейска шампионка. Тя завоюва отличието във Вантаа (Финландия) след двегодишно отсъствие от тепиха.

На финала в категория до 75 килограма родната звезда в борбата победи представителката на Беларус Василиса Марзилюк. Станка надделя с 4:2 точки и вдигна победоносно ръце след шестминутната схватка с най-голямата си съперничка в момента.

Мачът започна лошо за Златева, като Марзилюк осъществи двуточкова атака в самото начало. Станка обаче показа класата си в края на първата част, когато изравни за 2:2 след изненадваща атака.

Малко след кратката почивка българската звезда в борбата осъществи още една двуточкова атака и поведе с 4:2. Тя запази преднината си до края.

Станка дори можеше да я увеличи, но Марзилюк се спаси на два пъти от атаките на българката. Но и това се оказа достатъчно за успеха ѝ и така за шести път Станка Златева е най-добрата на Стария континент.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).