Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Бургас става домакин на Републиканското първенство по подводен спорт
Автор: Екип Burgas24.bg 13:42 / 27.05.2014Коментари (0)402
И тази година Бургас посреща пролетният кръг на републиканското първенство по подводен спорт "Златният делфин". На 31 май и 1 юни в плувен комплекс "Флора" най-добрите ни състезатели по подводни спортове ще си дадат среща под патронажа на кмета Димитър Николов. Организатори на събитието са Българска национална асоциация по подводна дейност и морски клуб "Приятели на морето"- Бургас. Официалният старт на първенството ще бъде даден на 31 май от 12 часа.

В различните възрастови групи участниците в първенството ще мерят сили в дисциплините 100 метра плуване с плавници по повърхността, 25 метра апнея, дайвинг с препятствия и комбиниран дайвинг. Особено атрактивна ще бъде дисциплината "Плуване с плавници по повърхността", където жени и мъже над 16 години ще се борят за Купата на Емил Попов. Двата състезателни дена ще минат под зоркия поглед на съдии от Българската национална асоциация по подводна дейност с главен съдия Чавдар Кумчев и секретар Райна Иванова. Организаторите напомнят, че за дисциплините 100 метра дайвинг с препятствия и 300 метра давинг комбинирано, планирани за 1 юни, ще се допускат само правоспособни водолази, които могат да докажат уменията си със сертификат.

28 май е последният ден, в който желаещите могат да се запишат за участие. Ще бъдат допускани състезатели от учебни водолазни центрове, водолазни и плувни клубове, професионални водолази, както и самостоятелни спортисти. За кандидатите под 18 години ще бъдат необходими декларация за участие в състезанието, подписана от родител, а за максимална безопасност всички ще подпишат декларации за здравословното си състояние. Състезателите заплащат такса в размер до 10 лв., в зависимост от възрастовата група. От Българската национална асоциация по подводна дейност и морски клуб "Приятели на морето"- Бургас са се погрижили да бъде осигурена нужната екипировка и медицинско обслужване, както и много атрактивни награди. Заявки за участие могат да бъдат подадени на адреси krastev@io-bas.bgи на office@seafriends.info.

Входът за зрители е свободен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Официално: Григор Димитров остава сред най-добрите в тениса
Олександър Усик пренаписа историята на бокса!
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева
Световният тенис поздрави Григор Димитров
Бургас се включи в предизвикателството 1SEA

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: