Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
140 елитни коне скачаха в Квалификационен турнир край морето
Автор: Екип Burgas24.bg 11:48 / 05.08.2014Коментари (0)548
©
140 елитни коне от клубове в цялата страна скачаха в Квалификационен турнир, който се проведе на базата в парк "Езеро" в Бургас през уикенда. Състезанието е част от най-мащабното като продължителност и като брой участници спортно събитие, което продължава този петък и събота с надпревара за четвъртата "Купа Бургас".

20 заявки за участие дори са отказани, заради запълване на всички подвижни боксове за животните, съобщи Георги Базотев - председател на местния клуб по конен спорт "Кан Крум". Спортният клуб е организатор на турнира, заедно с община Бургас и Българската федерация по конен спорт.

Встъпителното състезание в събота започна в 17 часа, гарнирано с проливен дъжд и вятър, който отвя навесите, палатките и дори съдебната кула. Лошото време обаче не попречи на провеждането на изпитанията и ездачите продължиха да ги преодоляват въпреки трудните условия. "Гордост за конния спорт е, че състезанията не се прекратяват при лошо време. Тази традиция е още от времето на кавалерията", обясни Базотев.

За първи път на такъв форум се представиха младите състезатели Мая Порточанова, Емил Георгиев и Нелина Манева. Точно преди 3 години турнира бе първо участие и за Сияна Базотева, която вече представя България на Европейски шампионат за деца.

В неделните квалификации, които стартираха сутринта и продължиха до 18 часа, най-добрите ездачи преодоляваха паркури с нарастваща височина - от Х паркур за начинаещи деца до 1,40 м. при мъжете. Всяко изпитание излъчи по няколко групи победители от клубове в цялата страна. Впечатляващо представяне в Бургас записа Антон Даценски от Плевен, който в едно изпитание с 3 различни коня взе първо, второ и трето място. Така младият ездач успя да събере 5 розетки от участието си в този ден.

Състезанието продължава в петък и събота с изпитания от 10 до 12 часа. В прохладните часове след 18 ч. пък ще текат нощни паркури, които са възможни само в Бургас заради наличието на подходящо осветление. "Тогава състезанията са ориентирани изключително към зрителите, които ще могат да се насладят на приятни мигове и зрелищни скокове край морето", коментираха организаторите.

Наградният фонд на турнирите е 12 000 лв. Спонсорите G.P. group, фармацевтична компания "Фаркол" и Great Wall са осигурили премии и награди на участниците.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Трима българи са на полуфинал на сингъл на тенис турнира в Бургас
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Христо Захариев отново е на линия за "акулите"
Кметът на Бургас не спази думата си към Черноморец
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: