Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Ивелин Вълев и Деан Балчев триумфираха на конния турнир "Купа Бургас“
Автор: Екип Burgas24.bg 16:09 / 11.08.2014Коментари (0)1002
©
Ивелин Вълев и Деан Балчев триумфираха на IV Национален турнир по конен спорт "Купа Бургас", който се проведе на базата в морския град. В двата състезателни дни на най-големия турнир скачаха над 120 от най-добрите коне в цялата страна. Много почитатели на този спорт, сред които депутати, общински служители и бизнесмени, проследиха оспорваните изпитания край брега на морето. Публиката се наслади и на единствените в страната нощни паркури.

Ивелин Вълев, който скача с един от най-скъпите и екстравагантни коне - Кончерто стана първи, преодолявайки по най-добрия начин най-високите препятствия от 135-140 см. Състезателят от столичния клуб "Перу" и селекционер на националния отбор получи Купа Бургас и награда от зам. кмета на Бургас Красимир Стойчев и ген. секретар на Българската федерация по конен спорт Теодор Шейтанов. След Вълев се наредиха Деан Балчев от клуб "Класика"-Добрич иАспарух Атанасов от клуб "Шумен 2010".

Заради доброто си представяне и в двата състезателни дни Деан Балчев се окичи с приза "Най-добър състезател на турнира". Под умелото му ръководство конят Апогей бе безупречен в две от най-трудните изпитания - отворените паркури за 7-годишни и по-възрастни коне.

Никол Косева с ко

©
н Аида от клуб "Феномен" - Стара Загора записа уникално участие и заслужено стана първа при децата. Собственикът на G. P. Group Владимир Житенски й връчи призът "Най-добър състезател при децата". Сияна Базотева, която миналата година грабна купата при децата, сега остана пета, бутайки едно от препятствията в паркурите. Малките състезатели получиха като награди ваучери, осигурени от организаторите и спонсорите G.P. group, фармацевтична компания "Фаркол" и Great Wall.

Турнирът "Купа Бургас" откри олимпийската и световна шампионка по академично гребане Светла Оцетова. Публиката, която посети конната база в Бургас остана доволна от атрактивните скокове и особено от надпреварите в тъмната част на деня. Базата в морския град е единствената, която предлага подобни условия. За конете бяха организирани и специални маршрути по пясъчната ивица.

"Постарахме се да осигурим приятни мигове за бургазлии и туристите в града в продължение на 10 дни, когато тук в Квалификациите и Турнира "Купа Бургас" скачаха общо над 140 елитни коне от цялата страна", сподели Георги Базотев, председател на ККС "Кан Крум". Клубът,заедно с общината и федерацията по конен спорт, организираха спортното събитие.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: