Руснаци искат да купят стадион "Лазур"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
10:31 / 03.09.2014
2972
Стадион "Лазур" в Бургас ще бъде продаден в скоро време на руска компания, която проявява интерес към съоръжението. Информацията все още не е потвърдена от представители на ПСФК Черноморец, нито пък от управата на фирмата - собственик на стадиона - "Спортс пропърти мениджмънт", но усилено се коментира в морския град.

Съоръжението беше продадено от "Лукойл" на Нафтекс през 2002 година за 4,5 милиона лева. Преди това то беше част от активите на държавния НХК. Според няколко различни източника обаче спортният комплекс вече е капариран, като сделката ще бъде финализирана в скоро време.

Не е ясно какви точно ще са намеренията на новите собственици. Възможно е те да решат да съборят стадиона и да експлоатират апетитния терен за други дейности. Стадион "Лазур" е разпо­ложен върху 29 декара площ, част от която е общин­ска. Пазарната це­на се изчислява на поне 60 милиона лева.

Източник: в. "Меридиан мач"



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).