Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Сергей Станишев ще бъде патрон на V Юбилейна международна ветроходна регата „Св. Влас”
Автор: Екип Burgas24.bg 17:30 / 16.07.2008Коментари (0)448
Под патронажа на министър-председателят Сергей Станишев ще се проведе  V Юбилейна международна ветроходна регата „Св. Влас".

Още два дни остават до  състезанието, което ще се проведе в акваторията на Несебърския залив на 18, 19 и 20.07.2008г. Стартът ще бъде даден от най-голямото и модерно яхтено пристанище на българското Черноморие „Марина Диневи". Домакин на състезанието е Общински Морски Клуб „Несебър 2000".

Регата „Св. Влас" има зад гърба си петгодишна история, като до миналата година се провеждаше под името „Victory". Подкрепата и съпричастността на официални лица през годините доказва доброто име, което регатата успя да си изгради. Официален гост на ІІІ международна регата бе г-жа Весела Лечева, председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Старт на състезанието е даван и от зам.-областният управител на Бургас Георги Николчев, гости са били известни наши спортисти, кметове и други представители на изпълнителната и  местната власт.

V Юбилейна международна ветроходна регата „Св. Влас" се организира съвместно с БФВ и е включена в българския и международния спортен календар за ветроходни спортове. Състезанието е определено като категория А в съответствие с Кодекса на ISAF (International Sailing Federation) и се ръководи от Състезателните правила по ветроходство 2004 - 2008 г. (СПВ). Състезателното разстояние и тази година покрива дължина от 8 (осем) морски мили (1 морска миля ~ 1.85 км).

Засега участие са заявили екипажи от всички ветроходни клубове в България, както и състезатели от Румъния, Русия, Украйна, Гърция и Турция. Тази година за първи път регатата ще се проведе в четири ветроходни класа - освен традиционния Conrad 25R, участниците ще се съревновават и в по-големите: Melges 24, Килови яхти до 29 фута и Крайцерски яхти над 29 фута.

Спонсорите от BMW - Камор Ауто, Shark, Carlsberg са подготвили изключително атрактивни и мотивиращи предметни награди за победителите. За добрия вид на организаторите и съдиите ще се грижи Модна къща Denyl.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Янко Янков разби нов конкурент в Звезде Гранда и доближава финала
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: