Юноша на "Несебър" учи в паралелка с 25 белгийци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:00 / 08.09.2014
500
Петър Стоянов е единственият чужденец в паралелката в белгийското колоездачно училище, където юношата на "Несебър" продължава образованието си от тази есен. Останалите 25-има в клас са местни таланти. От школото излизат колоездачи с професионален статут.

Редом с учебните занятия синът на зам.-кмета на Малко Търново Димитър Стоянов продължава участията си и в едноетапни състезания. В пет от последните 10 класика перспективният български колоездач е намерил място в Топ 6, с което доказва, че напредва с аклиматизацията.

15-годишният Стоянов замина за Белгия през месец август със съдействието на Черноморска колоездачна лига "Спринт" и партньорите на "Несебър" в Белгия. Сред тях е и славният Еди Меркс, който беше преди 9 години в Слънчев бряг на работна визита. Петкратният победител в Тур дьо Франс зареждаше несебърлии с велосипеди до продажбата на фабриката си в Белгия, но и след това черноморският клуб запази контакти с легендата.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).