Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Сигал Прищина идва с бързи американски гардове и мощни центрове
Автор: Екип Burgas24.bg 13:25 / 17.09.2014Коментари (0)581
©
На 26-28 септември бургаската публика ще види в действие баскетболни играчи от висока класа. Тогава градът е домакин на международен турнир в този спорт при мъжете.

Организатори са латвийската баскетболна агенция Boost Representation и Община Бургас. Участниците са третият и четвъртият в Балканската Лига - Сигал Прищина и Балкан Ботевград, третият в македонското първенство "Кожув" и местният клуб "Черноморец". Мачовете ще се играят в зала "Бойчо Брънзов".

Отборът на Сигал Прищина идва в Бургас с най-много аргументи да спечели турнира. Верен на високите си цели в Балканската Лига и Шампионата на Косово, той привлече класни състезатели с опит в някои от най-силните първенства на Европа. Отборът ще бъде воден от бившия треньор на Босненския национален отбор Сабит Хаджич. Едни от най-добрите попълнения за новия сезон са американското тежко крило Аарън Макгий, бившият босненски национален център - 209-сантиметровият Един Бавчич, американските гардове Джордън Хълс, Браян Грийн, както и босненският център Бариса Красич. Аарън Макгий е един от добре познатите играчи на своя пост в Европа, със записани сезони за колоса Макаби Тел Авив и украиниските топ отбори Химик и БК Донецк.

Организаторите призовават бургаската публика да подкрепя в залата българските отбори, за да излязат срещу качествените си съперници с едно добро самочувствие.

Турнирът дава възможност на участниците да проверят моментната си форма и да проведат една добра подготовка преди старта на баскетболния сезон на Балканите. Друга цел на организаторите е той да възроди интереса на младите към този емблематичен за Бургас спорт и да възпита ново баскетболно поколение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Д-р Теодор Борисов: През 60-те години българските национали имат най-големите успехи
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Григор Димитров сред първите поставени в Рим
Григор Димитров с шанс за страхотен жребий за турнира в Рим

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: